Lördag 22 Jan
Stockholm

Här är hörlurarna som är inbyggda i örat

Här är mannen bakom de inbyggda hörlurarna - i huvudet.
1 av 3
Här är mannen bakom de inbyggda hörlurarna - i huvudet. Foto: Gizmodo
Här sitter öronsnäckan.
2 av 3
Här sitter öronsnäckan. Foto: Gizmodo
Rich Lee har uppfunnit hörlurar - inbyggda i huvudet.
3 av 3
Rich Lee har uppfunnit hörlurar - inbyggda i huvudet. Foto: Gizmodo

Här är killen som tröttnade på att lyssna på musik i hörlurar med sladd. I stället opererade han in en magnetliknande mekanism under huden, framför hörselingången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
I-landsproblem

Vi människor verkar bli allt mer bekväma i vår vardag.

Här är en annan uppfinning som håller i din hamburgare åt dig medan du äter - så att du kan göra annat.

Tycker du också att det är ett problematt sladden till dina hörlurar trasslar sig? Eller att själva öronsnäckornainte passar dina öron? Rich Lee har kommit på lösningen.

Inbyggd i huvudet

Lee har experimenterat med olikakirurgiska implantat och har nu lyckats uppfinna hörlurar som man kan opererain i huvudet, skriver Gizmodo.  Hörlurarna är inbyggda i tragus i örat och är nästan osynliga. Implantatet är en liten magnet som är inskjuten precis framförhörselingången, och på så sätt är den inbyggd i huvudet.

Ljudsignalerna överförs genom en magnetsladdsom Lee hängt runt halsen, som skapar ett magnetfält som gör att implantatetvibrerar – och ut kommer ljud.

Många fördelar

Även om ljudkvalitén skulle kunnaförbättras något, finns det andra fördelar med denna mekanism. Till exempel såkan Lee koppla in sig på alla trådlösa system med olika sensorer som blandannat geigermätare. Det innebär också att han blandannat skulle kunna höra folk som pratar på walkie-talkies, på samma avstånd som en fladdermus, enligt Gizmodo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela