13-årig pojke leder barnprogram som varnar för "rasblandning"

Andrew Pendergraft, 13, har haft ett eget teveprogram inom KKK– och viktmaktrörelsen sedan han var 10 år gammal. I "The Andrew Show" vänder han sig till andra vita, amerikanska barn för att varna dem för "rasblandning".


Andrew vill "varna" barn

"Andrew skulle vilja prata med barn ett öar minuter varje vecka. Han är stolt över att vara en vit, kristen pojke i USA, men han vet att eftersom han är i minoritet har han oddsen emot sig. Barn kommer att uppskatta att höra Andrew när han varnar dem för saker att se upp med, eftersom att han bryr sig".

Hela familjen

Det är inte bara Andrew, hans mamma och morfar som är inblandade i tv-satsningen.

Även Andrews systrar Charity, 22, och Shelby, 20 har ett eget program – "Youth Focus: News for White Teens", som riktar in sig på ungdomar. Även det med liknande fokus som "The Andrew Show".

USA. "Hej! Mitt namn är Andrew – och det här programmet är för alla vita barn där ute!"

Så inleder Andrew Pendergraft, den numera 13-årige programledaren för "The Andrew Show".

Barnprogrammet produceras av vitmaktrörelsen Knights of the Ku Klux Klan i USA och Andrew har varit programledare sedan han var tio år gammal.

Andrew är son till Rachel Pendergraft, vars pappa Thomas Robb är ledare för Knights of the Ku Klux Klan. Tillsammans har far och dotter programmet "This is the Clan" – som visas i den egna tevekanalen White Pride TV, där även Andrews program ingår.

"Snart inga vita kvar"

Rent estetiskt skulle "The Andrew Show" kunna härstamma från 1980-talet men faktum är att nya avsnitt producerades så sent som april i år.

Andrew sägs vända sig till andra amerikanska, vita barn, med målet att berätta om saker "som han bryr sig om". Ämnena sträcker sig från allt om hästar och kakbak, till film– och musikstjärnor – och "rasblandning". Gemensamt för alla samtalsämnen är att de alltid slutar i det sistnämnda.

Andrew läser alltid från manuskort och tittar sällan in i kameran.

I ett avsnitt berättar Andrew att han har sett filmen "GI Joe". Andrew säger att man i filmen får se en "svart kvinna kyssa en vit man", vilket han inte tycker är bra eftersom det "snart inte kommer att finnas några vita kvar".

Jämför hudfärg med glasyr

Och Andrew använder ofta just filmer i sina resonemang.

– De flesta av er har hört talas om filmen "The Spy Next Door". I filmen spelar Jackie Chan en spion, men han dejtar en vit person... men de två personerna som dejtar blandar raser och det är inte bra. Det är inte alls bra.

I ett annat inslag gör Andrew glasyr till en kaka och drar liknande paralleller.

– Min mamma har lärt oss om glasyr. Och när du blandar olika färger kan den aldrig bli vit igen. Precis som när man blandar raser, säger Andrew, medan han läser från ett manus.

"Var vit och stolt"

Både mamma Rachel och hennes barn, däribland Andrew, har genomgått hemundervisning under uppväxten. Allt för att barnen ska undvika att få en "positiv syn" på svarta och homosexuella.

– Det hade varit strålande om det funnits en skola som jag kan skicka barnen till. Men då hade de lärt sig om homosexualitet och att det är bra att blanda raser, har Rachel tidigare sagt.

I "The Andrew Show" får Andrew ibland besök av kompisen Alex. I ett avsnitt säger Alex att "det vore verkligen tråkigt om det inte finns några vita barn kvar om 100 år", varpå Andrew svarar:

– Så blanda inte raser. Var vit och stolt.

Alex är även inbjuden som gäst i ett julavsnitt, som dock är daterat i augusti 2012, där de pratar om "rasblandning" i en ny Disneyfilm – vilket du kan ta del av i klippet nedan.

"Andrew tells the story of Andrew, or Andrea, the Transgender Prom Queen"


"Andrew tells the story about a white boy in South Carolina"


"Andrew Discusses President Obama, the Obama childrens book, and plays a song on the violin"

KKK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!