Kaffe och kaka till filderna - om Aslak Borgersrud får bestämma.
1 av 2
Kaffe och kaka till filderna - om Aslak Borgersrud får bestämma. - Foto: Pressbild / SCANPIX
Numera är han redaktör för Computerworld i Norge.
2 av 2
Numera är han redaktör för Computerworld i Norge. - Foto: Pressbild

Här är artisten som vill övervaka fildelare – för att bjuda dem på fika

Hiphop-artisten Aslak Borgersrud har ansökt om att få övervaka de som fildelar hans musik. Han vill nämligen bjuda dem på kaffe och kaka.


Jämförs med Looptroop

På grund av vänsterpolitiska texter som rappas på modersmålet är parallallen mellan Gatas Parlament och svenska Looptroop Rockers kanske inte så långt. Västeråsgruppens mest kända medlem Mårten "Promoe" Edh har dessutom gästat det norska bandet på ett antal låtar.

OSLO. Vissa musiker tar i med hårdhandskarna för att komma åt de som fildelar deras musik. Men andra väljer att gå en helt annan väg.

Norske Aslak Borgersrud, medlem i hiphop-gruppen Gatas Parlament, har ansökt hos Datainspektionen om att få övervaka fildelare. Hans plan är att åka till dem som delar hans musik – och bjuda på lite fika.

– Men jag tänker inte störa någon. Måste jag anmäla någon eller göra något elakt för att få informationen, ska jag inte göra det, säger Borgersrud till Aftenposten.

Regeringen har öppnat för övervakning

Gatas Parlament har tidigare gjort sig kända för albumet "Fred, frihet och allt gratis" samt att de låg bakom en hemsida där man förespråkade att den amerikanske presidenten George W Bush skulle mördas. På killhim.nu uppmanade de till en insamling till den person som dödade Bush.

Efter att den norska regeringen öppnat för möjligheten att lagra de IP-adresser som fildelar har flera andra personer skickat in ansökningar till den norska Datainspektionen. Bland annat har en medlem i Piratpartiet ansökt om att få ta del av alla IP-adresser på statsministerns kontor för att "kontrollera att de inte kopierar Piratpartiets program", uppger Aftenposten.

Borgersrud är även redaktör för Computerworld.no.

Se videon för Gatas Parlaments låt "Spis de rike" (Ät de rika) här:


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!