Piratpartiet Stockholm vill ordna en "episk fest".
1 av 6
Piratpartiet Stockholm vill ordna en "episk fest". - Foto: Faksimil / Piratpartiet Stockholm
Erik Lönroth är säker på att det blir en grym tioårsfest för The Pirate Bay.
2 av 6
Erik Lönroth är säker på att det blir en grym tioårsfest för The Pirate Bay. - Foto: Piratpartiet Stockholm
Piratpartiets ordförande Anna Troberg ska komma till festivalen.
3 av 6
Piratpartiets ordförande Anna Troberg ska komma till festivalen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
En episk fest utlovas.
4 av 6
En episk fest utlovas. - Foto: Jessica Gow/SCANPIX
Bilder från en välbesökt FRA-demonstration när det begav sig.
5 av 6
Bilder från en välbesökt FRA-demonstration när det begav sig. - Foto: Robert Henriksson / SvD / SCANPIX
Pirate Bays före detta talesman Peter Sunde har varit kritisk till festen.
6 av 6
Pirate Bays före detta talesman Peter Sunde har varit kritisk till festen. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Piratpartiet säkra: Pengarna kommer räcka till Pirate Bay-festen

I dagarna har frågan lyfts om pengarna verkligen kommer räcka till när Pirate Bays tioårsdag ska firas i Upplands Väsby. – Vi är väldigt, väldigt nära målet, säger Erik Lönroth, ordförande för Piratpartiet Stockholm som organiserar partyt.


Fest och lan-party

Minst 36 musikakter utlovas under festen som pågår 15.00-03.00. Dessutom finns Tankafetast på plats och ordnar lan-party, på annat håll finns ett rum där man kan spela Nintendo 8 bit. Det finns även mat, barer och ett campingområde.

Det går att köpa både enstaka biljetter, vip-paket och kombinerade biljetter med resa.

Festivalens officiella hemsida hittar du här.

STOCKHOLM. Om en dryg vecka är det dags för stor fest i Wikiparken i Upplands Väsby norr om Stockholm. Torrentsajten The Pirate Bays tioårsdag ska firas på storslaget vis.

Men det finns dock detaljer som oroar. Hela evenemanget finansieras med hjälp av crowdsourcing, men de senaste dagarna har bland annat Torrentfreak rapporterat om att få verkar villiga att donera pengar. 

Organisatören Piratpartiet Stockholm manar dock till lugn.

– Vi har några sponsorer som vi vet kommer att gå in med lite mer pengar – vi är väldigt, väldigt nära målet även om det inte ser ut så på vår Crowdculture-sida, säger ordföranden Erik Lönroth till Nyheter24.

"Bullshit att folk inte vill betala"

Nu är de uppe i cirka 100 personer som jobbar med arrangemanget – och biljettförsäljningen har dragit igång på allvar. Får man ihop mer pengar än målet 200 000 kronor innebär det extra godbitar till besökarna.

– Allt annat är bonus som vi till exempelvis kan använda till att betala någon ytterligare artist för sin resa, mat och dryck. Alla artister som kommer, spelar för oss utan gage.

Lönroth vill slå tillbaka mot de som hävdar att pirater inte är villiga att skänka pengar till en sådan här fest.

– Alla som överhuvudtaget vet om evenemanget vill donera pengar. Det är bortom all tvivel att folk är villiga att betala. Allt annat är bullshit.

På torsdagen gick man ut med dj-lineupen till elektroscenen och det kan komma fler besked för varje dag som går nu innan det är dags för festen.

– Absolut, men samtidigt är en födelsedagsfest ingenting utan lite hemligheter. Vi har tre scener till som är fullbokade, säger Lönroth.

När evenemanget först kommunicerades fick det kritik från en av Pirate Bay-grundarna – Peter Sunde. På Twitter skrev han att festen inte arrangeras i "TPB-andan":

– Det var tråkigt att han såg det så vid det tillfället. Nu i efterhand har han twittrat till mig. Då har han önskat oss lycka till och det är vi glada för, säger Lönroth om Sundes kritik.

Lönroth menar att det inte hade gått att göra som bland annat Sunde tyckt – ha en fest utan att blanda in pengar överhuvudtaget.

– Om vi bara hade samlat massa folk på en plats hade polisen tagit vår utrustning. Det går inte – vi måste vara på en plats vi kan sköta om och då måste vi betala hyra.

"Vi vill arrangera en episk fest"

Biljettpriset är satt till 200 kronor, men även billigare biljetter har sålts för 100 kronor.

– Biljettpriset är så lågt som det bara kan vara. Alla pengar går till hyra av platsen, utrustning samt till diverse personal, som till exempel sjukvårdspersonal och vakter, säger Lönroth och fortsätter:

– Vi som arrangörer av det här har inget vinstintresse i det här. Vi vill arrangera en episk fest. Thats it, thats all.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!