Carolyn Petit utsattes för en hatkampanj efter sin recension.
1 av 5
Carolyn Petit utsattes för en hatkampanj efter sin recension. - Foto: Faksimil Youtube / AP / SCANPIX
Ur spelet GTA V.
2 av 5
Ur spelet GTA V. - Foto: AP / SCANPIX
Bland kommentarerna fanns flera hatiska inlägg om Petits sexualitet.
3 av 5
Bland kommentarerna fanns flera hatiska inlägg om Petits sexualitet. - Foto: AP / SCANPIX
Grand Theft Auto V är ett så kallat "öppen värld"-spel.
4 av 5
Grand Theft Auto V är ett så kallat "öppen värld"-spel. - Foto: AP / SCANPIX
Massiv reklamkampanj i USA.
5 av 5
Massiv reklamkampanj i USA. - Foto: AP / SCANPIX

Näthat mot transsexuell spelrecensent – gav 9 av 10 i betyg till GTA V

Carolyn Petit, spelrecensent på Gamespot, gav 9 av 10 till GTA V. Betyget drogs ned på grund av spelets syn på kvinnor. Nu har hon fått över 21 000 kommentarer fyllda av hat.


GTA V

Grand Theft Auto V släpptes den 17 september och ges ut av Rockstar Games. Spelet har en "öppen värld" och syftet med handlingen är "jakten på den allsmäktiga dollarn". Man kan spela som tre olika karaktärer:

- Michael, en framgångsrik bankrånare
- Trevor, en före detta stridspilot
- Franklin, en gängmedlem

"GTA V är ett komplicerat och fascinerande spel, ett som fumlar här och där och har onödiga drag av misogyna vidrigheter".

Så skrev spelrecensenten Carolyn Petit på Gamespot – och gav samtidigt Grand Theft Auto V det mycket goda betyget 9 av möjliga 10. Det hjälpte inte för hatarna i kommentarsfältet.

"Skaffa dig lite humor. Misogyni är för GTA vad fisk är för vatten – det är ett jävla SKÄMT!!", står det i en av kommentarerna.

"En snubbe som stympat sin kropp"

Trots att recensionen lades upp den 16 september har hatet fortsatt att flöda. På torsdagsmorgonen kommer det fortfarande nya kommentarer för varje minut som går. Petit har även fått utstå hat för att hon är transsexuell.

"Carolyn är en snubbe som stympat sin kropp så att han kan låtsas vara en kvinna. Det är därför han ser ut och låter så konstigt och det är därför hans feministkommentarer är så irriterande jämfört med samma uttalanden från en riktig kvinna", står det i en av de senare kommentarerna.

Ett tag gick det så långt att en namninsamling startades med målet att få Gamespot att sparka Petit. Enligt System Wars Magazine plockades dock insamlingen ned kort därefter – då hade dock många hunnit skriva på.

Tackar för stödet på Twitter

En återkommande åsikt i kommentarsfältet är att recensenten Petit borde ha hållit sig till en "objektiv" åsikt i stället för sin personliga. Något hon själv skrivit om på Twitter

Hon har också skrivit om en särskild kommentar där någon skriver att hen fått "sin bild av transsexuella" bekräftad.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.