Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1726
reaktioner idag

Nu kan du brygga ditt eget öl – med mobilen

Äntligen. Inom en snar framtid kan vem som helst brygga sitt eget öl hemma på sin kammare. Det enda som behövs är en smartphone – och en byråliknande låda med tillbehör, förstås.

Recepten finns i appen.

Här är lådan som brygger ditt öl.

Lite chokladporter kanske?

Gästerna i reklamtrailern verkar i alla fall uppskatta ölet.

Att brygga öl är en komplicerad och krävande process – men nu kan det bli ändring på det. Företaget bakom "Brewbot" vill göra det lätt för alla att brygga hemma.

Först skapar man ett recept via företagets app. Sedan kopplar man in sin smartphone i den silverfärgade låda som Brewbot, med ingredienser och tillbehör, som själva "bryggeriet" består av.

En dyr affär

Företaget är från början från Storbritannien men har flyttat till Portland i USA för att få spridning på verksamheten, uppger Mashable. De har också startar en Kickstarterkampanj för att samla in pengar, så att de kan lansera en färdig produkt. Det som nu finns tillgängligt är en prototyp.

Det är dock ingen billig historia. För att få tillgång till en Brewbot krävs det att man donerar cirka 15 200 kronor till projektet.

En hemmabryggeri kostar i USA cirka 650 kronor inklusive tillbehör.

Se ett klipp med Brewbot här:


Mer:

61-åringens mage brygger sitt eget öl – förbryllar läkarna