Nu kan du brygga ditt eget öl – med mobilen

Äntligen. Inom en snar framtid kan vem som helst brygga sitt eget öl hemma på sin kammare. Det enda som behövs är en smartphone – och en byråliknande låda med tillbehör, förstås.


Lättare för vissa

Det finns personer som inte ens behöver anstränga sig för att brygga öl. Ni minns väl mannen som brygger öl naturligt i sin mage när han äter kolhydrater?

Att brygga öl är en komplicerad och krävande process – men nu kan det bli ändring på det. Företaget bakom "Brewbot" vill göra det lätt för alla att brygga hemma.

Först skapar man ett recept via företagets app. Sedan kopplar man in sin smartphone i den silverfärgade låda som Brewbot, med ingredienser och tillbehör, som själva "bryggeriet" består av.

En dyr affär

Företaget är från början från Storbritannien men har flyttat till Portland i USA för att få spridning på verksamheten, uppger Mashable. De har också startar en Kickstarterkampanj för att samla in pengar, så att de kan lansera en färdig produkt. Det som nu finns tillgängligt är en prototyp.

Det är dock ingen billig historia. För att få tillgång till en Brewbot krävs det att man donerar cirka 15 200 kronor till projektet.

En hemmabryggeri kostar i USA cirka 650 kronor inklusive tillbehör.

Se ett klipp med Brewbot här:


Öl
/
/
/
/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.