Nu kommer appen som kan lura ditt smaksinne

Med hjälp av dofter är det tänkt att den nya appen Scentee ska kunna få dig att tro att du äter något annat än vad du faktiskt gör.


Även väckarklocka

Förutom smakförändrare funka Scentee även som väckarklocka.

När alarmet går kan du nämligen ställa in appen så att telefonen skickar ifrån sig en doft av till exempel nybryggt kaffe.

Sugen på något gott men bara tråkiga matvaror hemma? Trist för dig att du inte har tillgång till den nya japanska appen Scentee då. Förutom själva appen behöver du också ett tillbehör, som kopplas in i hörlursingång, som släpper ut lukt.

En lukt som, enligt företaget bakom, ska kunna hjälpa dig att känna andra smaker än de som från början tillskrivs de olika ingredienserna.

Enligt Daily Mail kan man köpa olika "luktpaket" för 525 japanska yen, ungefär 35 kronor. Varje paket räcker till ungefär 100 doser och de olika luktalternativen är anpassade efter användarens humör.

I reklamvideon som företaget bakom det hela släppt visar man på att uppfinningen kan vara bra för fattiga studenter, folk på diet eller för par som vill lära känna varandra lite bättre.

Se reklamfilmen här:

App
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!