Sålde Dota 2-skin – för 246 000 kronor

- 07/11/2013, 21:31 -
Här är couriers med det åtråvärda skinet.

Här är couriers med det åtråvärda skinet.

En lyckligt lottad spelare fick tag på en courier med det sällsynta skinet Pink War Dog i Dota 2. Nu har han sålt det – för 246 000 kronor – efter budgivning på Reddit.

Katshing! Dota 2-spelaren och Redditanvändaren PAADA har blivit rik. Han sålde en courier med det ovanliga skinet "Pink War Dog" till en annan spelare – för hela 246 000 kronor.

Efter att ha lagt ut en auktionstråd på den sociala länktipsningssidan lade någon till slut det bud som han krävde för att sälja skinet direkt.

Det är partikeleffekten "Ethereal Flame" och den rosa färgen som gör skinet så åtråvärt, skriver Fragbite.

Hur såldes det?

Skinet var endast tillgängligt i början av Dota 2 och går inte att få tag på i spelet numera. Om man inte köper det förstås.

I tråden på Reddit har någon frågat PAADA om han sålt det via exempelvis Paypal eller via Steam, där man spelar spelet. Om han gjort det sistnämnda har han 246 000 kronor att lägga på andra spel. Om han sålt det via någon annan tjänst kan han ta ut dem och göra vad han vill – även om det inte lär vara helt lagligt.

Bytte den mot 16 dollar

Någon som nog har mycket ångest just nu är dock Dota 2-profilen Jacob Toft-Andersen. Så här skrev han på Twitter på onsdagen:

16 nycklar motsvarar ungefär 186 kronor.

En courier i Dota 2 kan liknas vid en slags "packåsna", för den som inte är insatt i hur spelet fungerar.