Super Mario är bra för din hjärna – här är andra positiva tevespelseffekter.
1 av 9
Super Mario är bra för din hjärna – här är andra positiva tevespelseffekter. - Foto: AP / TT BILD
Starcraft och liknande strategispel kan förbättra hjärnans flexibilitet, en hörnsten av den mänskliga intelligensen. Spelen kan alltså göra dig smartare, enligt en brittisk studie.
2 av 9
Starcraft och liknande strategispel kan förbättra hjärnans flexibilitet, en hörnsten av den mänskliga intelligensen. Spelen kan alltså göra dig smartare, enligt en brittisk studie. - Foto: AP / TT BILD
Tevespel kan sakta ned åldringsprocessen, åtminstone mentalt. Att spela spel som utmanar sinnet (mer än Wii Sports, kanske) leder till att man håller sig yngre.
3 av 9
Tevespel kan sakta ned åldringsprocessen, åtminstone mentalt. Att spela spel som utmanar sinnet (mer än Wii Sports, kanske) leder till att man håller sig yngre. - Foto: MATS ÅSTRAND / TT BILD
Barn med dyslexi kan förbättra sina läskunskaper, visade en italiensk studie där unga spelat "Rayman Raving Rabbids".
4 av 9
Barn med dyslexi kan förbättra sina läskunskaper, visade en italiensk studie där unga spelat "Rayman Raving Rabbids".
Unga tevespelare är bättre på att genomföra (virtuella) operationer än de som redan är utbildade läkare. Det visade en forskargrupp på University of Texas förra året.
5 av 9
Unga tevespelare är bättre på att genomföra (virtuella) operationer än de som redan är utbildade läkare. Det visade en forskargrupp på University of Texas förra året.
Tevespel kan vara smärtstillande. Redan 2010 slog forskare fast att kroppen känner av smärta mindre eftersom den använder flera olika sinnen till att exempelvis spela Xbox Kinect eller Wii.
6 av 9
Tevespel kan vara smärtstillande. Redan 2010 slog forskare fast att kroppen känner av smärta mindre eftersom den använder flera olika sinnen till att exempelvis spela Xbox Kinect eller Wii. - Foto: AP / TT BILD
Man får bättre syn av att spela exempelvis Call of Duty, enligt forskare på University of Rochester.
7 av 9
Man får bättre syn av att spela exempelvis Call of Duty, enligt forskare på University of Rochester. - Foto: AP / TT BILD
Ett spel kan fungera lika bra som att träffa en psykolog om man mår dåligt. Det visade forskare i Nya Zeeland genom att skapa spelet "SPARX" 2012.
8 av 9
Ett spel kan fungera lika bra som att träffa en psykolog om man mår dåligt. Det visade forskare i Nya Zeeland genom att skapa spelet "SPARX" 2012. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT BILD
Tevespel hjälper strokedrabbade att återhämta sig. Att spela exempelvis Xbox 360, Playstation 3 (bilden) eller Nintendo Wii ledde till att personerna var dubbelt så starka i armövningar som de som inte spelat.
9 av 9
Tevespel hjälper strokedrabbade att återhämta sig. Att spela exempelvis Xbox 360, Playstation 3 (bilden) eller Nintendo Wii ledde till att personerna var dubbelt så starka i armövningar som de som inte spelat. - Foto: AP / TT BILD

Här är nio anledningar till varför tevespel är bra för din hälsa

Olyckskorpar brukar kraxa att tevespel är våldsförhärligande och leder till beroende. Men vi vet ju att det är fel. Här är nio anledningar till varför det är bra för dig att spela.


Tekniksajten Mashable skriver om en ny tysk studie som visar att hjärnan bokstavligt talat växer om man spelar det klassiska Super Mario 64. Närmare bestämt gäller det områdena i hjärnan som styr strategisk planering, finmotorik, minne och navigering.

Det är dock inte den enda positiva effekten av tevespelHuffington Post har samlat flera andra anledningar till varför tevespel är bra.

Klicka vidare i bildspelet för att se åtta andra exempel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.