Här dör Flappy Bird.
1 av 2
Här dör Flappy Bird.
Det gick inte jättebra när Nyheter24 testade Flappy Bird.
2 av 2
Det gick inte jättebra när Nyheter24 testade Flappy Bird. - Foto: Montage

Äntligen – nu kan du döda Flappy Bird

Den lilla åttabitars-fågeln har erövrat våra smartphones. Nu kan du krossa varenda liten Flappy Bird. Äntligen, eller hur?


Såväl halva Sverige som Nyheter24:s redaktion har redan irriterat sig på den lilla fågeln som är huvudkaraktär i det till synes enkla spelet Flappy Bird.

Men appen, som är det mest nedladdade spelet just nu, har nog mest lett till att folk slitit sitt hår och velat börja gråta.

Misströsta icke. Nu finns det chans till hämnd.

Testa Squishy Bird

Några genier har skapat spelet Squishy Bird – som går ut på att mosa Flappy Bird med hjälp av de gröna rören som man ska ta sig förbi i originalspelet. Här funkar de som fågelkross.

Testa det nya spelet själv här.

"Jag orkar inte!"

Så här lät det när Nyheter24:s redaktion skulle testa Flappy Bird tidigare i veckan.

– Det här är det mest psykande jag har spelat i hela mitt liv, säger reporter Gustav Holmström.

– Det kommer sluta med att du kastar sönder luren, säger sportreporter Jens Lindqvist.

– Ååååh, jag orkar inte! säger reporter Matilda Andersson.

– Jag har inte kommit så långt, men jag kan inte sluta, säger reporter Olivia J Berntsson.

– Man kommer bli tokig alltså, säger nyhetschef Andreas Häggström, som efter 20 minuters konstant spelande fick högst highscore av samtliga på redaktionen: sju poäng.

Skapades i maj – upp i topp i januari

Enligt Techcrunch var det i början av året som appen, som lades upp redan i maj 2013, nådde topplistorna. Orsaken är hittills oklar. Och i toppen har appen hållit sig kvar. I Sverige verkar den ha fått ett rejält uppsving efter att gaming- och Youtubeprofilen Felix "PewDiePie" Kjellberg lagt upp ett klipp om Flappy Bird.

Grundaren Nguyen Ha Dong, som driver ett eget företag, hävdar att det endast tog 2-3 dagar att programmera spelet och att inget av alla hans andra spel ens kommit i närheten av denna popularitet.

Efter succén med Flappy Bird har två andra spel av Dong letat sig upp på topplistan över gratisappar i App Store. Detta trots att de inte marknadsförs med Flappy Bird. Super Ball Juggling ligger tvåa och Shuriken Block ligger sexa.

"Hoppas du bröt hela arslet"

På kort tid har Flappy Bird blivit hatat av de flesta:

/
/
/
App
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!