Emil ”Heaton” Christensen
1 av 2
Emil ”Heaton” Christensen - Foto: Fragbite.se
Facebook-sidan har redan över 5 000 likes.
2 av 2
Facebook-sidan har redan över 5 000 likes.

HeatoN i Mästarnas Mästare 2015?

En av e-sportens största namn genom tiderna i SVT:s Mästarnas mästare nästa säsong? Det vill åtminstone den Facebookgrupp som nu kampanjar för att Emil ”Heaton” Christensen ska få chansen att medverka, skriver Expressen i dag.


Stora framgångar i CS

Emil ”Heaton” Christensen är ett av e-sportens största namn genom tiderna och hade stora framgångar i spelet Counter Strike i början av 2000-talet.

Såhär motiverar Facebook-gruppens skapare varför just HeatoN är mest lämplig för en medverkan:

"HeatoN är i särklass Sveriges mest lämpligaste kandidat för att bli Mästarnas Mästare första eSport-deltagare. Med ett folkkärt sätt att vara, alltid vältalig, frispråklig och respektfull, har HeatoN också ett enormt sport och idrottsintresse och är själv väldigt vältränad."

De senaste söndagarna har tevetittarna kunnat se bland annat Mattias Sunneborn och Kajsa Bergqvist göra upp i olika grenar i SVT:s Mästarnas mästare.

Nu har en Facebookgrupp startats för att försöka få med e-sportlegendaren Emil ”Heaton” Christensen till nästa säsong, skriver Expressen i dag. 

Hittills har över 5 000 personer gillat sidan.

Skulle inte tacka nej

Huvudpersonen själv är inte främmande för en medverkan.

– Självklart skulle jag ställa upp. E-sport har blivit en så stor del av vårt samhälle och det är verkligen på tiden att den får uppmärksamheten den förtjänar. Det skulle vara en stor vinst om någon från e-sporten fick chans att ställa upp, säger han till Aftonbladet.

SVT gillar initiativet

Och ska vi tro SVT är det inte uteslutet att HeatoN kan bli aktuell.

– Vi brukar alltid ha med lite mindre sporter som inte får så mycket traditionell bevakning, så i grunden tycker vi det är bra. Sedan måste vi diskutera om e-sport är en sport som kan vara med i programmet, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas Mästare till Aftonbladet, och fortsätter:

– Det är sådant jag måste diskutera med redaktionen. Våra tävlingar är väldigt fysiska och e-sport är inte fysiskt på det sättet, så det finns inget rakt enkelt svar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.