Tisdag 3 Aug
Stockholm

Efter den misslyckade tågselfien – nu kan han bli miljonär

Tur i oturen. Den misslyckade selfien kan göra Jared Frank rik.
1 av 2
Tur i oturen. Den misslyckade selfien kan göra Jared Frank rik. Foto: Youtube faksimil
På internet har klippets äkthet ifrågasatts, men Jared Frank har själv bekräftat att bilderna är autentiska i den virala tv-showen "Right this minute".
2 av 2
På internet har klippets äkthet ifrågasatts, men Jared Frank har själv bekräftat att bilderna är autentiska i den virala tv-showen "Right this minute". Foto: Right this minute faksimil

Jared Frank skulle ta en selfie vid en tågräls i Peru men fick en spark av konduktören när tåget körde förbi. Nu kan den olyckliga smällen göra Frank till miljonär.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Jukin Media

Kalifornien-baserat licensföretag som enligt sin hemsida är världsledande inom upptäckt, inköp, paketering och distribution av användargenererat innehåll. Alltså digitalt innehåll som skapats av användare av en webbtjänst, exempelvis Youtube-klipp.

Tänk vad en misslyckad selfie kan leda till. Efter en vecka, 6 000 nya prenumeranter och 24 miljoner visningar på Youtube kan Jared Frank komma att tjäna upp emot 1,5 miljoner svenska kronor. Detta efter att han har skrivit på ett kontrakt med licensföretaget Jukin Media, skriver cbc.

Sedan klippet släpptes i förra veckan har det pågått en debatt om klippet verkligen är äkta. Men Jared Frank har själv bekräftat att det som sker är 100 procent autentiskt. 

– Det var mycket mer chockerande än smärtsamt, säger Frank själv i den virala tv-showen "Right this minute".

Ny resa till Sydamerika

Han hoppas med pengarna bland annat kunna finansiera sin filmskoleutbildning och att förverkliga ett antal filmidéer som han har. 

Frank som var på resande fot i Peru när selfien togs hoppas också kunna använda pengarna till att finansiera en ny resa till Sydamerika, skriver cbc.

Lokförarna i Sydamerika får nog alltså räkna med mer selfies längs järnvägen. För det verkar ju vara ett vinnande koncept.

Här är klippet som kan göra honom till miljonär:

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela