Royce "Bubbadub" Newcomb.
1 av 4
Royce "Bubbadub" Newcomb. - Foto: Carlton Beener
compLexity.Black.
2 av 4
compLexity.Black.
compLexity.Black kvalificerar sig till League of Championship Series.
3 av 4
compLexity.Black kvalificerar sig till League of Championship Series.
League of Legends.
4 av 4
League of Legends.

Riskerade fru och jobb för att bli e-sportproffs – drömmen blev sann

Royce "Bubbadub" Newcomb riskerade allt för att bli datorspelsproffs. Nu har han tagit sig till den absoluta världstoppen.


Det här är League of Legends

League of Legends – även förkortat LoL är ett så kallat MOBA-spel till datorn med 36 miljoner användare där man i två lag med fem spelare vardera tävlar om att ta sig in i motståndarens bas och förstöra deras huvudbyggnad. Man kan antingen spela för skojs skull eller välja att tävla om att gå upp i rank. 

Enligt Fragbite omsatte spelet 404 miljarder under 2013 – vilket resulterar i att det hamnar på listan som ett av världens största gratisspel.

USA. Den amerikanske League of Legends-spelaren Royce ”Bubbadub” Newcomb, gjorde för ett tag sedan en skräll och tog det vågade steget att säga upp sig från sitt sitt jobb för att satsa på en seriös spelkarriär. 

Hans fru valde att ge honom sex månader för att bevisa att han faktiskt kunde komma någon vart, varpå han antog utmaningen – och lyckades bemästra den.

Tog sig till högsta ligan

Newcomb har spelat spelet på en professionell nivå sedan början av 2013 där han spelar i det europeiska laget ”compLexity.Black” – som bara för någon dag sedan kvalificerade sig till League of Legends-världens motsvarighet till NHL - LCS. 

Vid årsskiftet kunde man konstatera att League of Legends sedan tre år tillbaka totalt har delat ut 105 miljoner Svenska kronor i prispengar .

Frun kvar vid hans sida

I sommar sätter League of Championship Series igång igen vilket kommer komma att bli hans nya jobb. Och frun? Hon står fortfarande stöttande vid hans sida.

/
/
/
Fru
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.