Jonathan ”Loda” Berg.
1 av 3
Jonathan ”Loda” Berg.
Ludwig ”zai” Wåhlberg.
2 av 3
Ludwig ”zai” Wåhlberg.
Dota 2.
3 av 3
Dota 2.

Svenskar klara för miljonturnering i Dota 2

Allt fler svenskar börjar göra sig stora inom e-sporten och räknas nuförtiden till professionella spelare. Nu deltar några av dem i en av årets stora Dota 2-turneringar, ESL


Detta är Dota 2

Dota 2 är ett så kallat MOBA-spel där två lag med fem personer vardera tävlar mot varandra genom att välja olika hjältar som innehar olika egenskaper. Spelet utspelar sig på ett slagfält likt en skog där målet är att slå ner varandras torn för att nå basen, förstöra denna och på så sätt vinna matchen.

FRANKFURT I  år kan vi se etthelsvenskt lag och några svenska spelare delta i den stora Dota 2 – turneringen ESL iFrankfurt där prispotten just nu ligger på 150 000 amerikanska dollar (cirka enmiljon kronor) men vilken kommer att höjas med hjälp av att fans köper saker isjälva spelet och därmed bidrar med pengar.

Utöver det svenska lagetAlliance med Jonathan ”Loda” Berg i spetsen har även en annan svensk blivitkonfirmerad att delta i tävlingen, Ludwig ”zai” Wåhlberg som kommer att spelamed sitt lag Evil Geniuses.

Äger rum på jättearena

Vad som gör självaturneringen extra speciell är att den kommer att spelas i Commerzbank Arenavilken är en fotbollsstadion som rymmer 52 000 personer.  De andra lagen som kommer att vara med iturneringen och som presenterats hittills är utöver Evil Geniuses och Alliance,Team Dog, Fnatic och Na`vi. 

Det sistnämnda laget har kommit till final isamtliga upplagor av en av världens största e-sportturneringar, TheInternational, varav en av vinsterna resulterade i en miljon dollar till laget.

Sammanlagt kommer åtta lagatt delta vilket innebär att ytterligare tre lag skall kvalificera sig tilltävlingen, ett europeiskt och två asiatiska. ESL i Frankfurt går av stapeln den28 juni.

/
/
/
ESL
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.