Tänk om dessa var e-sportspel.
1 av 6
Tänk om dessa var e-sportspel. - Foto: Montage
Team Fortress 2.
2 av 6
Team Fortress 2.
Battlefield.
3 av 6
Battlefield.
Rock Band.
4 av 6
Rock Band.
Garry's Mod / Prop Hunt.
5 av 6
Garry's Mod / Prop Hunt.
Age of Empires II HD.
6 av 6
Age of Empires II HD.

5 datorspel som skulle bli stora inom e-sport

Counterstrike, Dota 2, League of Legends och Starcraft 2 är det redan. Nyheter24:s e-sportskribent Linda Herman listar fem spel som skulle kunna ha potential till att bli en e-sport-titel.


Team Fortress 2

Valves first person shooter-spel Team Fortress 2hade varit en stark kandidat och något som skulle kunna göra sig stort inom e-sport.Spelet är skicklighetsbaserat med ett barnsligare utseende. Även om det redan finns tävlingar ochturneringar inom spelet har det en potential till att bli något större.

Battlefield-serien

Även här har vi ett stort spel som börjarkomma upp till e-sport-ytan. Spelet har stor potential att bli ett e-sport-speloch scenen skulle kunna vidgas och bli större samt få mer uppmärksammad. Motiveringen till detta ärfrämst att det finns så många olika strategier att använda sig av när man mötersina motståndare. Dessutom kan man somspelare även inta flertalet roller så som till exempel pilot, fältsoldat ellerstridsvagnsförare. Banorna är stora och det finns stor chans att ständigtförbättra sitt spelade – vilket gör att det även blir underhållande att följa.

Rock Band

Detta skulle kunna bli hur kul som helst ochdet skulle både gynna tittaren. Tänk två lag, varsin banduppsättning. En trummis, basist, gitarrist ochsångare. Vem klarar sig bäst? Skulle det mot all förmodan bli jämt mellan banden får manhelt enkelt köra en bäst av 3 eller 5-match och vinnaren är det band som lyckathålla sig jämnast. En perfekt e-sport-gren att följa som musikintresserad?

Garry’s Mod – Prop Hunt

Har ni för det första inte testa spelet måsteni göra det. Det är en typ av modifikation av spelet Half Life 2 där ävenbanorna kommer från. En av de mest uppskattade spelstilarna är det som kallas för”Prop Hunt” där två lag tävlar mot varandra och spelar en typ av kurragömma.Detta skulle absolut kunna bli till en e-sport och otroligt underhållande dådet ser väldigt roligt ut att titta på – likaså att spela.

Age of Empires

Många av oss har kanske spelat detta strategispeldär vi börjar på stenåldern och jobbar oss igenom tidsepokerna för att sedanlåta allt avgöras i ett avgörande slag. Vi kan relatera till medeltida krig ochdet skulle inte vara svårt att följa spelet då tittarna förstår hur bågskyttar,riddare och katapulter fungerar.  Speletskulle spelas en-mot-en likt Starcraft där vinnaren är den spelaren som lyckadeseliminera motståndaren.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp efter rapporter om attack

Oljepriset steg inledningsvis med 3 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till runt 90 dollar på förmiddagen.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.