Faruk "pita" Pita.
1 av 3
Faruk "pita" Pita. - Foto: Fragbite.se
Zainab ”zAAz” Turkie.
2 av 3
Zainab ”zAAz” Turkie. - Foto: Fragbite.se
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund.
3 av 3
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund. - Foto: Fragbite.se

E-sportproffsen i välgörenhetsturnering för Balkan

CS:GO-proffsen går ihop och deltar i välgörenhetsturnering för de drabbade i Balkan.


Vad kan du göra för att hjälpa?

1) Stöd APU Networks insamling för de drabbade i Bosnien här

Sms:a BIDRA 300 HJALPBOSNIEN till 72672 för att skänka 300 kronor (eller annan valfri summa).

2) Donera pengar via stiftelsen Våra Barn här.

3) Röda Korsets insamling här.

Sms:a AKUT till 72900 så skänker du 50 kr till Röda Korsets katastrofarbete.

4) Bidra med sovsäckar till de mest behövande här.

Sms:a BIDRA100LAKUNOC till 72672 för att bidra med 100 kronor.

Se fler bilder från katastrofen genom klicka i bildspelet ovan.

Efter katastrofen i Balkan visar nu några av tidernasstörsta e-sportproffs sitt stöd genom på lördagen spela envälgörenhetsturnering i spelet CS:GO, där målet är att samla ihop pengar genomdonationer av tittarna. Turneringen ärett initiativ från Faruk ”pita” Pita, även känd som en av de störree-sportprofilerna som spelat i fnatic och Meet Your Makers.

– Tanken är att samla in så mycket pengar som möjligt, ochhjälpa dem där nere helt enkelt. När jag fick idén ville jag verkligen utföraden och jag har fått jättemycket hjälp på vägen, säger pita till Fragbite.

Stora profiler deltar

Fyra lag har lottats där deltagarna är några av de främstaCS-proffsen genom tiderna så som bland annat GeT_RiGhT, f0rest, Xizt, och TaZ.Förutom dessa gör även Adbisamad ”SpawN” Mohamed en form av comeback ochdeltar. Något som även är anmärkningsvärt är att Zainab ”zAAz” Turkie ävendeltar som den enda tjejen i turneringen.

– Jag ser fram emot att få vara med och delta i Go4Balkanpå lördag. Dels på grund av det som har hänt och dels för att jag älskar atthjälpa människor som har det svårt. Detta var en superbra idé av pita och jaghoppas mer än allt annat att tittarna och alla andra känner med oss och donerarså mycket de kan. Att vara den enda kvinnliga representanten gör mig stolt, ochjag är tacksam över att just jag fått möjligheten att hjälpa till i en så härfin välgörenhetsturnering, säger hon till Nyheter24.

Gaminggear-jätten visar också sittstöd

Även Steelseries är med och hjälper till med insamlingen genomatt lotta ut diverse produkter från sitt sortiment genom att sätta upp så kallade”strech-goals” där de vid varje milstolpe av antalet insamlade kronor höjervärdet på de produkter som lottas ut.

Alla pengar kommer att doneras tillvälgörenhetsorganisationer i Kroatien, Bosnien-Hercegovina och Serbien. Dockhar man ännu inte bestämt vilken organisation det blir.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.