Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

E-sportproffsen i välgörenhetsturnering för Balkan

- 23/05/2014, 12:14 -
Faruk "pita" Pita.
1 av 3

Faruk "pita" Pita.

Fragbite.se

Zainab ”zAAz” Turkie.
2 av 3

Zainab ”zAAz” Turkie.

Fragbite.se

Christopher "GeT_RiGhT" Alesund.
3 av 3

Christopher "GeT_RiGhT" Alesund.

Fragbite.se

CS:GO-proffsen går ihop och deltar i välgörenhetsturnering för de drabbade i Balkan.

Efter katastrofen i Balkan visar nu några av tidernasstörsta e-sportproffs sitt stöd genom på lördagen spela envälgörenhetsturnering i spelet CS:GO, där målet är att samla ihop pengar genomdonationer av tittarna. Turneringen ärett initiativ från Faruk ”pita” Pita, även känd som en av de störree-sportprofilerna som spelat i fnatic och Meet Your Makers.

– Tanken är att samla in så mycket pengar som möjligt, ochhjälpa dem där nere helt enkelt. När jag fick idén ville jag verkligen utföraden och jag har fått jättemycket hjälp på vägen, säger pita till Fragbite.

Stora profiler deltar

Fyra lag har lottats där deltagarna är några av de främstaCS-proffsen genom tiderna så som bland annat GeT_RiGhT, f0rest, Xizt, och TaZ.Förutom dessa gör även Adbisamad ”SpawN” Mohamed en form av comeback ochdeltar. Något som även är anmärkningsvärt är att Zainab ”zAAz” Turkie ävendeltar som den enda tjejen i turneringen.

– Jag ser fram emot att få vara med och delta i Go4Balkanpå lördag. Dels på grund av det som har hänt och dels för att jag älskar atthjälpa människor som har det svårt. Detta var en superbra idé av pita och jaghoppas mer än allt annat att tittarna och alla andra känner med oss och donerarså mycket de kan. Att vara den enda kvinnliga representanten gör mig stolt, ochjag är tacksam över att just jag fått möjligheten att hjälpa till i en så härfin välgörenhetsturnering, säger hon till Nyheter24.

Gaminggear-jätten visar också sittstöd

Även Steelseries är med och hjälper till med insamlingen genomatt lotta ut diverse produkter från sitt sortiment genom att sätta upp så kallade”strech-goals” där de vid varje milstolpe av antalet insamlade kronor höjervärdet på de produkter som lottas ut.

Alla pengar kommer att doneras tillvälgörenhetsorganisationer i Kroatien, Bosnien-Hercegovina och Serbien. Dockhar man ännu inte bestämt vilken organisation det blir.