The International
1 av 3
The International
Alliance vinner The International 3
2 av 3
Alliance vinner The International 3
Dota 2
3 av 3
Dota 2

E-sportturneringens prispott uppe i 30 miljoner

Prispotten för den stora Dota 2-turneringen The International 4 har på tre dagar slagit världsrekord genom att nu vara uppe i 30 miljoner kronor.


The International

The International är en stor datorspelsturnering där professionella spelare tävlar i spelet Dota 2. Turneringen är en av världens största och känd för sin storlek och prispott. Förra året kammade det Svenska laget ”Alliance” ihop förstaplatsen och 1,4 miljoner dollar vilket motsvarar cirka 9 miljoner svenska kronor. Årets upplaga går av stapeln i mitten på juli i KeyArena i amerikanska Seattle.

4,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 30 miljoner kronor.Så stor är prispotten hittills på onsdagsförmiddagen inför den fjärde upplagan avDota 2-turneringen ”The International” som går av stapeln i Seattle i juli.Turneringen är klassad som en av världens största och är känt som e-sportenscremé de la cremé tack vare sina prispengar.

Finansieras delvis avspelarna

Tidigare har prispotten legat på cirka 10,5 miljoner kronor vilket förraåret höjdes till cirka 19 miljoner kronor då man satt in ett nytt system där spelarna självabestämmer hur hög prispotten kommer att bli genom att donera pengar. För cirka 65 kronor köper man ett så kallat ”compendium” som blirett slags bevis på att man varit med och höjt potten. Cirka 15 av dessa går tillsjälva prispotten.

Valve, skaparna bakom spelet, har annonserat ut vilkaprivilegier ”compendium”-ägarna får ta del av, baserat på hur högt prispottennår. Dessa kan vara allt från att få ta del av ny musik i spelet, nyttspel-sätt, chatt-ikoner och så vidare.

Potten stiger

Prispotten startade för tre dagar sedan på 10,5 miljoner kronor precis som tidigare år och har nu tackvare spelarnas köp gått upp såpass mycket på den korta tiden. Potten stigerhela tiden och har nu erkänts vara den största som någonsin funnits ie-sportens historia under ett och samma evenemang enligt Fragbite.

Svenskar deltar

Förra årets Svenska vinnare i laget ”Alliance” kommer attvara med och tävla och utöver det kommer minst tre svenskar till att delta frånbland annat Fnatic, Cloud 9 och Evil Geniuses.

Vill man se turneringen på plats i KeyArena blir det troligtvis svårtdå biljetterna sålde slut på en timme . Är man dock intresserad av att följaprispottens ständiga ökande kan man se allt om detta här.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev