Danmark är under attack.
1 av 3
Danmark är under attack.
På Minecraft.
2 av 3
På Minecraft.
Just nu byggs även Stockholm – eller blockholm som det kallas.
3 av 3
Just nu byggs även Stockholm – eller blockholm som det kallas. - Foto: http://www.blockholm.se/

Danmark vandaliseras i succéspelet

USA tar sig in i Danmark? Sannolikheten i att det skulle ske just nu är väldigt liten, men inte om man sätter sig in i datorspelsvärlden.


Detta är Minecraft

Minecraft är ett så kallat ”open world”-spel där syftet är att låta spelarna utforska och bygga saker av olika slag med hjälp av olika symetriska block som representerar olika material så som till exempel sten, mineraler eller trä. Man kan antingen välja att bara bygga eller spela efter olika spelstilar.

Den danska geodatastyrelsen, det vill säga den danskastatens ansvariga för allt som har med landets geologiska utformning att göra – så som exempelvis illustrera landet i form av kartor etcetera, har byggt upphela landet inne i datorspelet Minecraft. Baserat på olika kuber, såkallade block, som motsvarar olika naturmaterial och så vidare, kan man skapa iprincip vad som helst.

Danmark vandaliserat

Hela Danmark inuti spelvärlden var uppbyggd av 4000 biljoner(!) block och hartagit upp cirka 1 terrabyte med data. Meningen med uppbyggnaden var främst föratt illustrera och användas i utbildningssammanhang. 

Dock uppstod det nyligen ett problem. Eftersom att det i spelet är möjligt för andra spelare att bygga om ellerbygga egna saker så har hela ”Danmark” fått sig en attack där byggnader och liknande förstörts. Dessutom upptäckte man att ett helt område fyllts med amerikanska flaggor lite här och var. Den danska geodatastyrelsen kommer nu attförsöka återställa allt men vet inte hur lång tid det kommer att ta.

Även Stockholm byggsupp

Just nu pågår även arbetet med att bygga upp Stockholm –eller Blockholm som det kallas där man blir tilldelad en tomt och får bygga på.Så hur skulle Södermalm eller Aspudden se ut om spelarna får välja? Vill manvara med och bygga kan man göra det här .

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!