Stockholm

Kvinna attackerar man på gatan – då skrattar förbipasserande

Det börjar med att en man är våldsam mot en kvinna på gatan. Då hotar omgivningen med polis. Sen är rollerna ombytta. Då flinar dem.


Läs mer
Sociala experiment

Du vet väl att Nyheter24 numera gör sina egna sociala experiment i samarbete med STHLM Panda?

LONDONDet sociala experimentet utspelar sig i en park i London och det är två skådespelare som agerar. Klippet vill visa hur väldigt olika folk reagerar om våldet är riktat mot en kvinna och utförs av en man, eller om scenariot är det motsatta. 

På bilderna ser vi först hur en man börjar knuffa en kvinna innan han trycker upp henne mot ett grindstaket. Folket runt om reagerar med en gång. De går fram till mannen och konfronterar honom, de hotar till och med om att ringa polisen.

Småflinar

Sen börjar samma film om igen, fast den här gången är rollerna ombytta. Istället är det kvinnan som börjar knuffa sin man innan hon också trycker upp honom mot ett grindstaket. Larmar omgivningen polis? Nej de småflinar eller agerar som ingenting har hänt.

Klippet är upplagt av ManKind Initiative, en välgörenhetsorganisation till stöd för alla män som är drabbade av våld i nära relationer. Klippet har över två miljoner visningar på Youtube och är en del av en sociala medier-kampanj som har fått hashtag #ViolenceIsViolence

Här är bara ett axplock av reaktionerna på Twitter:


[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

I slutet av klippet visas det upp statistik som hävdar att 40 procent av alla britter som varje år drabbas av våld i nära relationer är män.

Hur skulle du själv reagera?

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.