Fredag 28 Jan
Stockholm

Kvinna attackerar man på gatan – då skrattar förbipasserande

Omgivningen gör ingenting
Mäns våld mot kvinnor och kvinnors våld mot män får inte samma effekt på omgivningen enligt en ny kampanj. Foto: Youtube Faksimil

Det börjar med att en man är våldsam mot en kvinna på gatan. Då hotar omgivningen med polis. Sen är rollerna ombytta. Då flinar dem.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sociala experiment

Du vet väl att Nyheter24 numera gör sina egna sociala experiment i samarbete med STHLM Panda?

LONDONDet sociala experimentet utspelar sig i en park i London och det är två skådespelare som agerar. Klippet vill visa hur väldigt olika folk reagerar om våldet är riktat mot en kvinna och utförs av en man, eller om scenariot är det motsatta. 

På bilderna ser vi först hur en man börjar knuffa en kvinna innan han trycker upp henne mot ett grindstaket. Folket runt om reagerar med en gång. De går fram till mannen och konfronterar honom, de hotar till och med om att ringa polisen.

Småflinar

Sen börjar samma film om igen, fast den här gången är rollerna ombytta. Istället är det kvinnan som börjar knuffa sin man innan hon också trycker upp honom mot ett grindstaket. Larmar omgivningen polis? Nej de småflinar eller agerar som ingenting har hänt.

Klippet är upplagt av ManKind Initiative, en välgörenhetsorganisation till stöd för alla män som är drabbade av våld i nära relationer. Klippet har över två miljoner visningar på Youtube och är en del av en sociala medier-kampanj som har fått hashtag #ViolenceIsViolence

Här är bara ett axplock av reaktionerna på Twitter:


[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

I slutet av klippet visas det upp statistik som hävdar att 40 procent av alla britter som varje år drabbas av våld i nära relationer är män.

Hur skulle du själv reagera?

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Apple ledde bred uppgång på Wall Street

Publicerades: 1 timme sedan

Man hölls fången i nio dygn – fem åtalas

Publicerades: 1 timme sedan

Ökad risk för patienter – sjukhus granskas

Publicerades: 2 timmar sedan

Inblandade i skott mot barn släppta

Publicerades: 2 timmar sedan

Sprängning i Göteborg märktes i Västerbotten

Publicerades: 3 timmar sedan

Jägare gjorde guldfynd

Publicerades: 3 timmar sedan