Kvinna attackerar man på gatan – då skrattar förbipasserande

Det börjar med att en man är våldsam mot en kvinna på gatan. Då hotar omgivningen med polis. Sen är rollerna ombytta. Då flinar dem.


Sociala experiment

Du vet väl att Nyheter24 numera gör sina egna sociala experiment i samarbete med STHLM Panda?

LONDONDet sociala experimentet utspelar sig i en park i London och det är två skådespelare som agerar. Klippet vill visa hur väldigt olika folk reagerar om våldet är riktat mot en kvinna och utförs av en man, eller om scenariot är det motsatta. 

På bilderna ser vi först hur en man börjar knuffa en kvinna innan han trycker upp henne mot ett grindstaket. Folket runt om reagerar med en gång. De går fram till mannen och konfronterar honom, de hotar till och med om att ringa polisen.

Småflinar

Sen börjar samma film om igen, fast den här gången är rollerna ombytta. Istället är det kvinnan som börjar knuffa sin man innan hon också trycker upp honom mot ett grindstaket. Larmar omgivningen polis? Nej de småflinar eller agerar som ingenting har hänt.

Klippet är upplagt av ManKind Initiative, en välgörenhetsorganisation till stöd för alla män som är drabbade av våld i nära relationer. Klippet har över två miljoner visningar på Youtube och är en del av en sociala medier-kampanj som har fått hashtag #ViolenceIsViolence

Här är bara ett axplock av reaktionerna på Twitter:


[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

I slutet av klippet visas det upp statistik som hävdar att 40 procent av alla britter som varje år drabbas av våld i nära relationer är män.

Hur skulle du själv reagera?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polens president stoppar dagen efter-piller

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

2 timmar sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.