Tobias har uppmuntrat andra att dela bilden på den misstänkta mobiltjuven – och hans flickvän.
Tobias har uppmuntrat andra att dela bilden på den misstänkta mobiltjuven – och hans flickvän. - Foto: Montage

Han hänger ut mobiltjuven – och dennes flickvän

"Väldigt kära och nöjda över telefonen." Tobias efterlyser mobiltjuven – och dennes flickvän, vars kärleksbilder skickats till Tobias dator. Nu har de delats över 10 000 gånger.


Fick inbrott hotade hänga ut bild

En krogägare tog saken i egna händer när han fick inbrott: "Hej din fåne! Kanske inte så smart att göra inbrott i våra lokaler på Park Lane och stjäla ljudutrustning - då vi har kameror som filmar dygnet runt. Lämna tillbaka sakerna eller så släpper vi bilderna på dig omaskade i morgon...

SUNDSVALL. Tobias Gärds telefon blev stulen på krogen. Nu jagar han gärningsmannen via sociala medier, med hjälp av de bilder som sparas på hans dator. 

Samtidigt svämmar Tobias egen Facebook över av meddelanden från människor som anser att han gör fel. 

Tog mobilen och sprang

– Det hela hände för en månad sedan när jag var på väg hem från krogen. Det kom fram en kille, vi snackade, han var trevlig och sedan ville han att jag skulle visa min telefon. När jag visade den, tog han den och sprang iväg, berättar Tobias Gärd för Nyheter24. 

Förvånande nog började bilder på personen – och dennes flickvän dyka upp på Tobias dator via en molntjänst som mobilen är ansluten till. 

– Jag gick in och kände igen killen som tog min mobil.   

Lade ut bilderna med efterlysning

 Nu efterlyser han tjuven med hjälp av bilderna som postas, men det är inte bara bilder på rånaren utan även dennes familj och vad som verkar vara hans flickvän. 

– Jag la upp bilderna på Facebook för att jag trodde att kanske någon kompis skulle känna igen någon av personerna. Men sedan började många dela inlägget, gilla och kommentera. Så jag bestämde mig för att ändra texten och skrev typ "dela". Då började det spåra ur, berättar han.  

Bilderna har nu delats 10 500 gånger på Facebook och flera har engagerat sig i jakten på personerna. Många har också reagerat på att Tobias hänger ut flera oskyldiga.  

Inte polisanmält

– Folk började skriva att jag är rasist, att jag förstört någons liv. Jag kan inte ens använda mig av Facebook på grund av alla meddelanden och notifikationer som kommer upp hela tiden, säger Tobias och fortsätter: 

– Jag har aldrig trott att det skulle få så mycket spridning och delningar.

Än så länge har Tobias inte polisanmält händelsen där hans telefon blev stulen: 

– Men jag ska självklart anmäla om jag hittar personerna. Jag har naturligtvis fått många tips också, säger han till Nyheter24. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.

Misstänkt handgranat på polisstation

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vänersborg

"På E45 strax söder om Brålanda har en personbil kört in i ett mitträcke.", skriver polisen på sin hemsida.