Trots Alliance-fiaskot – svensk miljonchans i The International 4

Fjolårsvinnarna från Alliance har redan åkt ur turneringen. Men det finns svenskar kvar som har chans på prispotten: 73 miljoner kronor.


Så avgörs turneringen

Slutspelet i The International 4 avgörs i helgen, den 18-21 juli. Läs mer om slutspelet och se vilka matcher som väntar här.

Fragbite på plats

Fragbite har ett helt eget team på plats under slutspelet för att bevaka matcherna och allt runtomkring. Håll utkik på Fragbite.

Dota 2

Förkortning från "Defense of the Ancients 2", är ett strategispel med actioninslag som utvecklats av Valve Corporation och släpptes i juli 2013.

SEATTLE. Efter gruppspelet på Dota 2-turneringen The International 4, som har 73 miljoner kronor i prispotten, är sju av nio svenskar eliminerade. De regerande mästarna Alliance åkte liksom Adrian "era" Kryezius "Fnatic" och Per Anders "Pajkatt" Olsson Lilles "mousesports" ut redan innan slutspel.

Kvar i turneringen är bland andra 16-årige Ludwig "zai" Wåhlbergs nordamerikanska "Evil Geniuses" och Johan "pieliedie" Åströms internationella "Cloud 9".

Vinnarlaget får 34 miljoner

Evil Geniuses briljerade i gruppspelet och tog sig topp-två efter att ha mött samtliga motståndare i bäst-av-en-möten. Andraplatsen gav laget en topp 6-placering och således ungefär fyra miljoner kronor, medan "pieliedie" och hans kamrater i Cloud 9 kämpar från Loser Bracket (där man är en förlust från att åka ut) och kan som sämst komma på en åttonde plats (3,5 miljoner kronor).

Spelas på jättearena

Finalerna spelas i KeyArena i Seattle, som rymmer hela 17 000 åskådare. Vinnaren av hela turneringen, där Evil Geniuses ändå ses som en av de troliga finalisterna, kammar hem strax under 34 miljoner kronor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!