Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vuxna kvinnor – den vanligaste gruppen bland datorspelare

- 27/08/2014, 07:14 -
Det är inte unga som är vanligast bland datorspelarna.
1 av 2

Det är inte unga som är vanligast bland datorspelarna.

ANDERS WIKLUND / TT

Här är några av resultaten.
2 av 2

Här är några av resultaten.

Faksimil

En ny undersökning slår hål på en av de stora myterna om datorspelande.

Tror du att det är unga killar som främst sitter framför sina datorskärmar och spelar spel? Du har du i många fall fel. För nu visar en ny undersökning nämligen att det är vuxna kvinnor som är den största gruppen bland dator- och tv-spelare.

Totalt rör det sig om 36 procent vuxna kvinnor, följt av 35 procent vuxna män. Tonårskillar, som är stereotypen av gamers, utgör endast 17 procent, skriver Daily Dot.

Kortspel och brädspel

Bland kvinnor över 50 år har det varit en rejäl boom de senaste två åren. Ett par av skälen till resultaten i studien är att alla typer av spel som spelas på en dator eller en spelkonsol räknas in i statistiken. Det gäller alltså såväl "CS:GO" och "Call of duty" som "Farmville".

Att förklara resultatet med att kvinnor spelar massa "Candy crush" och "Angry birds" håller dock inte. Detta eftersom de vuxna kvinnorna i genomsnitt spelat spel på datorn i hela 13 år. Vanligast är mindre onlinespel som olika quiz, memory, brädspel och kortspel, skriver Daily Dot.