Forza Motorsport 5.
1 av 5
Forza Motorsport 5.
Killer Instinct.
2 av 5
Killer Instinct.
Ryse: Son of Rome.
3 av 5
Ryse: Son of Rome.
Dead Rising 3.
4 av 5
Dead Rising 3.
Nyheter24:s spelrecensent Mathias Novak.
5 av 5
Nyheter24:s spelrecensent Mathias Novak. - Foto: Privat

Så bra är Microsofts nya Xbox One

Nyheter24:s spelrecensent Mathias Novak har hårdvarutestat Xbox One och spelat spelen.


Xbox One är Microsofts senaste konsol som lanserades i fredags på den svenska marknaden. En bastant multimediemaskin med syfte att fylla alla dina underhållningsbehov i hemmet. Hur står den sig gentemot konkurrenterna och är den värdig ditt sällskap inför höstens regniga dagar? Vi har testat lanseringstitlarna och utvärderat konsolen in i minsta detalj.

Se korta recensioner av spelen nedan.

Se videorecensionen av Xbox One här:


Titel: Forza Motorsport 5
Utvecklare: Turn 10 Studios
Betyg: 4/5

Uppföljaren till ett av världens bästa bilsimulatorer fortsätter att vara en storsäljare för Microsoft. Innehållsmässigt är Forza 5 något av en besvikelse i förhållande till sin föregångare, men fortfarande en fröjd att se på som levererar en oslagbar körglädje. Lustigkurrarna från brittiska Top Gear är ett försäljningsargument i sig.

Titel: Dead Rising 3
Utvecklare: Capcom Vancouver
Betyg: 3/5

De levande dödas populärkulturella genomslag lever vidare, och ingenting verkar kunna stoppa dem. Har man bara överseende med den lemlästade komiken och genomruttna storyn, finner man sig relativt bekväm i en förvånansvärt underhållande sandlåda som prövar din överlevnadsförmåga i en zombieapokalyps.

Titel: Ryse: Son of Rome
Utvecklare: Crytek Frankfurt
Betyg: 1/5

Skönheten sitter på insidan sägs det. Ryse skulle kunna beskrivas som Zack Snyders homoerotiska 300 utan en färgskala i sandsten. Konsolens snyggaste spel är dessvärre ett riktigt sömnpiller med sina chauvinistiska hollywood-flosker och repetitiva stridssystem - som dessutom slår rekord i quick time events. 

Titel: Killer Instinct
Utvecklare: Double Helix / Rare / Microsoft Studios
Betyg: 4/5

Rares gamla kultklassiker har återuppstått i ett format som mycket väl kan komma att bli slagsmålsgenrens framtid. Låt inte mikrotransaktioner avskräcka dig, Killer Instinct är värdigt bemärkelsen nästa generations fightingspel, och lika kombo-centrerat och galet som för tjugo år sedan.

Betygsskala:

5/5 - Perfekt 
4/5 - Utmärkt
3/5 - Bra
2/5 - Mediokert
1/5 - Uselt

Mathias Novak

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!