Stockholm

70 gamers misslyckades med att storma bensinmack

Dreamhack-spelare försökte storma macken – i år igen.
Dreamhack-spelare försökte storma macken – i år igen. Foto: Montage TT / Youtube

Vid halv fyratiden i natt försökte en stor grupp dataspelare från Dreamhack storma en Statoilmack i Jönköping.


Läs mer
"Swarming"

Swarming är ett begrepp som skapades i USA. 

Det är en form av stöldattack riktad mot bensinmackar eller andra butiker som går ut på att ett stort antal personer springer in och snabbt tar vad de vill ha innan de springer ut igen. 

Det stora antalet gärningsmän gör det svårt för polisen och övervakningskameror att identifiera vem som är vem samt vem som gjort vad.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att gamers årligen försökt storma en bensinmack i Jönköping under Dreamhack världens största datorfestival Dreamhack. 

Enligt polisen i Jönköping så sker det i princip varje år under festivalen att ungdomar bestämmer sig för att gå till Statoilmacken vid en tidpunkt och storma den. 

Spring in – spring ut

Denna gång var det, enligt Sveriges radio, ett 70-tal personer som försökte ta sig in. 

Tilltaget "Swarming" är en form av stöldattack som går ut på att ett stort antal personer springer in och snabbt tar vad de vill ha innan de springer ut igen. 

Men kassörskan tryckte på överfallslarmet och polisen kom till platsen, skriver Sveriges Radio

– Sådana här attacker sker ju nästan varje år så vi har koll, förklarade vakthavande befäl Bo Kellert, för Nyheter24 under förra årets stormning

Nedan är ett videoklipp från ett swarmingförsök mot bensinmacken år 2011. Tiotals ungdomar marscherar från Dreamhack till Statoil. Väl där finner de väntande polisbilar och låsta dörrar varpå försöket avbryts.


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.