Success kid gör succé på internet och nu behöver han din hjälp.
1 av 2
Success kid gör succé på internet och nu behöver han din hjälp. - Foto: Meme Center
Familjen hoppas att barnets internetsuccé kan hjälpa den.
2 av 2
Familjen hoppas att barnets internetsuccé kan hjälpa den. - Foto: pixshark.com

'Success kid's pappa svårt sjuk – så kan du hjälpa till

Barnet, känd som Success kid på internet, har drabbats av otur i familjen. Hans pappa behöver en ny njure och du kan hjälpa till.


Success Kid har gjort succé på internet i olika memes. Med knuten näve får barnet ofta symbolisera situationer som på olika sätt lett till succé. Tyvärr har hans familj hamnat i knipa nu och hoppas att internet kan hjälpa till, skriver The Daily Dot.

Success Kids pappa, Justin Griner, har haft njurproblem sedan 2006. Nu är pappan i akut behov av en njurtransplantation och familjen har startat en insamling på nätet för att täcka kostnaderna.

Bildkälla

Laney Griner, barnets mamma, skriver till The Daily Dot att pappan mår allt sämre. Han orkar inte längre arbeta och tillbringar tolv timmar i veckan på sjukhuset för dialys. För att rädda hans liv krävs en transplantation.

Var njuren ska komma ifrån vet familjen inte i dag. Släktingar och vänner har testats för donation men ingen har matchat med pappan.

Bildkälla

Success Kid, som egentligen heter Sammy och är åtta år, kanske kan göra succé för sin pappas skull nu. På fem dagar har 248 personer bidragit till insamlingen. Målet är att samla ihop 75 000 dollar som ska täcka kostnaderna för transplantationen och behandlingar i samband med den.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.