Torsdag 22 Februari 2024

OMG, det var aldrig en klänning – vi har levt i en lögn typ forever

Hah! Det är inte alls en kvinna i klänning... det är en kvinna i mantel.


Trodde du att symbolen för kvinna på offentliga toaletter föreställer en kvinna i klänning? Då har du trott fel.

En briljant reklambild från företaget Axosoft visar att vi sett fel hela tiden – det är i själva verket en kvinna i mantel.

Syftet med kampanjen är enligt företaget att få bort den normativa bilden av kvinnor. På kampanjens hemsida skriver de att ”kvinnor ofta förbises och hamnar utanför på grund av fördomar”.

Nu vill de, med kampanjen som lanserades i samband med en teknikkonferens i Arizona, hylla kvinnor genom att förändra ordningen.

Och en kan kalla kampanjen för hyllad:

/
/
Har du också sett fel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Avgörandets stund för Nikki Haley

Andersson: Kristersson backar från vårdlöftet

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson anser att statsministern sviker ett löfte om att skjuta till resurser till vården. Det går inte att lita på vad Sveriges statsminister säger.

Kristersson: Ska inte förhandla med Orbán

Fortsatt stöd till Ukraina och frågor om försvar och säkerhet dominerar när statsminister Ulf Kristersson (M) i dag träffar EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i separata möten i Bryssel.

Två avrättade på arena i Afghanistan

15 skott avfyrades – så var de dömda männens liv släckta. Tusentals afghaner bevittnade den offentliga avrättningen på en idrottsarena.

Godståg urspårat – stopp i nästan en vecka

Ett godståg spårade på onsdagskvällen ur vid Borlänge station, vilket Falu-Kuriren först rapporterade om.

Ny uppgörelse: Migrantcenter i Albanien

Albanien ska upprätta två center för migranter som räddats ur Medelhavets vågor – som ska skötas av Italien. Det omtvistade förslaget fick grönt ljus av Albaniens parlament i Tirana på torsdagen.