Adam Tensta intervju TV4 Nyhetsmorgon
1 av 4
Adam Tensta lämnar TV4:s live-sändning i protest. - Foto: Faksimil / TV4
Adam Tensta intervju TV4 Nyhetsmorgon
2 av 4
Han kritiserar TV4 för att en bloggare som gjort rasistiska uttalanden fick medverka. - Foto: Faksimil / TV4
Adam Tensta intervju TV4 Nyhetsmorgon
3 av 4
Adam Tensta. - Foto: tt bild
Adam Tensta intervju TV4 Nyhetsmorgon
4 av 4
"Lycka till med sändningen" sa han innan han gick. - Foto: Faksimil / TV4

Adam Tensta hyllas: Lämnade intervju i TV4:s Nyhetsmorgon

Artisten Adam Tensta lämnade studion under sin intervju med TV4:s Nyhetsmorgon - i live TV


Under torsdagsmorgonen deltog Adam Tensta i Nyhetsmorgon i TV4. Han har tidigare kritiserat TV4 för att kanalen inte bett om ursäkt för att en rasistisk bloggare deltog i programmet, något som Nyheter24 då uppmärksammade. Det var Louise Andersson Bodin som fick medverka i programmet trots att hon tidigare uttalat sig rasistiskt i en facebookvideo.

"Normaliserandet av rasism har ju sedan länge fått bästa sändningstid. Men jag vill ta tillfället i akt och meddela TV4-gruppen och högsta ansvariga att denna ”incident” inte är glömd. Vi ser er!" skrev Adam Tensta i debattartikeln.

Och han skulle komma att bevis att han inte glömt händelsen.

Under besöket i Nyhetsmorgon förklarade artisten, som nyligen släppt en skiva, att han inte deltog för att prata om det programledarna förväntade sig.

– Jag måste vara ärlig och säga att jag varken är här för att prata om skivan eller om det jag tidigare engagerat mig i, säger han och ber sedan programledarna och dagens producent om ursäkt för det han ska framföra.

Han vänder sig till de ansvariga på TV4 och vill få svar på tre frågor. Hur en person som Louise Andersson Bodin kan bli bokad till programmet, hur hennes medverkan rimmar med kanalens paroll "noll rasism" och varför TV4 inte har gått ut med en ursäkt efter Andersson Bodins medverkan.

– Jag vänder mig till ansvariga för TV4-gruppen, de måste ta ansvar för vad de gjort, säger han i programmet innan han reser sig och går ut ut med orden "Lycka till med sändningen".

Ny hyllas han på sociala medier efter agerandet, både kommentarer på Twitter och på Tenstas Instagram-konto är positiva.

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rätt av Adam Tensta att lämna studien?
Tack för din röst!