Tisdag 18 Jan
Stockholm

Nu tänker hackare hänga ut 37 miljoner vänsterprasslare

Lovar anonymitet.
1 av 4
Lovar anonymitet. Foto: Faksimil
Men nu säger sig hackare ha kapat deras databas.
2 av 4
Men nu säger sig hackare ha kapat deras databas. Foto: Faksimil
Något som garanterat inte gläder grundaren Noel Biderman.
3 av 4
Något som garanterat inte gläder grundaren Noel Biderman. Foto: Gustav Holmström
Viktigt att hålla det hemligt.
4 av 4
Viktigt att hålla det hemligt. Foto: Gustav Holmström

Det här kan omöjligen sluta superbra.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Folk som vill ha en affär har under de senaste åren kunnat vända sig till dejting- och otrohetssajten AshleyMadison, med löftet om att ingenting ska komma ut. Förrän nu då. Ett gäng hackare som går under namnet "The Impact Team" säger sig nämligen ha kommit över rejält stora mängder känsligt information, det skriver Gizmodo.

Faktum är att hackarna säger sig ha fått ut ALL information om sajtens 37 miljoner användare och det är information som man tänker göra tillgänglig för alla på hela internet – förutsatt att inte AshleyMadison och dess systersajt, Established Men, stängs ner.

Faksimil

För säkerhetsbloggen KrebsOnSecurity bekräftar också bolagets boss Noel Biderman, känd som "kungen av otrohet", att ett intrång har skett. Han säger att man är nära att kunna spåra vem eller vilka som ligger bakom, och att han tror att det är någon som har insiderinformation om hur sajten fungerar som har gjort intrånget. Biderman meddelar att man jobbar hårt för att få den information som redan publicerats borttagen. Något som enligt Gizmodo redan verkar ha skett.

Foto: Nyheter24

Hackarna bakom intrånget hävdar från sitt håll att det hela är ännu värre än vad man till en början kan tro – man menar på att AshleyMadison, trots löften om motsatsen, sparar information även från de personer som valt att avsluta sina konton.

En rejäl uppförsbacke för typ alla inblandade, kort sagt.

---

Här kan du läsa en längre intervju med Noel Biderman där han bland annat berättar om varför han ser på sig själv som en kille som "räddar familjer".

Bild: Nyheter24

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela