Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här visar han upp en flyktings livsfarliga resa över Medelhavet

- 03/08/2015, 11:22 -

Instagram / Google

UPPDATERAD. En ung man säger sig ha dokumenterat sin resa från Senegal till Spanien. Bilder har sedan publicerats på Instagram.

Uppdatering: Den här nyheten visade sig handla om ett pr-trick för en film. Instagramkontot var inte autentiskt. Läs Nyheter24:s rättelse här.

Tusentals människor försöker ta sig över Medelhavet till en tryggare tillvaro i Europa. Många misslyckas ta sig den farliga vägen, andra lyckas, men sällan får man se bilder från själva resan.

En ung man ser nu ut att ha instagrammat sin resa från Senegal i västafrika till Europa. På kontot "abdoudiouf1993" har starka bilder från öknen, bagageutrymmen och stränder lagts upp. Huffington Post är en av tidningarna som uppmärksammat resan som Abdou säger sig ha genomfört.

Bilderna började publiceras för omkring en vecka sedan och Abdou beskriver ingående de olika stegen på den livsfarliga resan som nu tagit honom till Spanien.

Under bilden som ser ut att vara den första skriver Abdou:

"I dag börjar jag en ny dröm. I dag påbörjar jag min resa till Europa för en bättre framtid för min familj. Jag kommer att berätta om min resa här. Hoppas ni gillar det"


Därefter visar han hur han laddar upp med en klippning, packning och ett sista stabilt mål mat.

"Cykeln för den första turen. Jag vet inte vad som komma skall. Problem, tårar och kyla men jag är positiv"

Första anhalt blev Atar.

Därefter ser resan ut att bli allt svårare. Bilder visar en svettig vandring i värmen.

"Guiden säger att vi inte kan stanna. Då kommer vi förlora de tvåtusen euros vi betalat för båten".

Bilden därpå är tagen i natten. Abdou skriver att det är i närheten av Marocko, i öknen. "Ingen mat, bara kakor och juice. Elden är mot kylan", skriver han.

"Gömd i bakluckan på en bil. Försöker ta oss över gränsen. Ingen luft. Mina ben gör ont. Önska mig lycka till"

Resan in i Marocko ska ha gått bra. På bilden nedan springer gruppen "mot framtiden", enligt Abdou.

Nästa bild är enligt Abdou från båten. "Inga pengar och ingen stor båt. Enda vägen att korsa är i en uppblåsbar roddbåt. Riktigt rädd", skriver han.

Den farliga resan verkar ha gått bra. Här är en bild som sägs vara från Spanien.

Avslutningsvis postas en bild som talar om att gruppen fått kontakt med myndigheter.