Därför har internet blivit helt galna av råttan med pizzan

Det är djupare än vad man kan tro.


Internet. Det är ett unikum! Med en enorm kraft. Något som avslöjats många gånger tidigare, till exempel (inga jämförelser i övrigt) i samband med hypen med "The Dress" och uppslutningen kring 14-åriga Ahmed och hans klocka.

Nu har internet gjort det igen, och vi älskar det. Veckans kändis är en råtta, med en pizzaslice. Klippet sprids av hundratals medier och har i skrivande stund nära 1,3 miljoner spelningar på Youtube. På ett (1!) dygn.


Vad som kanske ser ut att vara en jäkligt konstig grej, nästan en masspsykos, är i själva verket ett djupare, filosofiskt fenomen. Och det är ingen råttan i pizzan-historia vi snackar om.

Råttan och pizzan – the short story:

I slutet av klippet tappar råttan pizzaslicen. Kanske blir den skrämd av något eller någon som kom i dens väg, eller kanske kom den på bättre tankar. Oavsett så finns det något där, något som människor verkar identifiera sig väldigt mycket med. En bitterljuv känsla, något som alla kan men ändå inte kan sätta fingret på.

Vi har varit råttan med pizzan. Med ett djupt rotat behov av en svulstig slice. Och vi har, trots blod, svett, tårar och en magnifik kämparglöd, varit med om att det skitit sig totalt.

Kanske är det därför det här klippet fått internet att reagera så starkt. Den teorin figurerar åtminstone på flera stora sajter, bland annat på New Yorker och The Telegraph. Och det är den bilden som, mellan vissa förvirrade själars undrande frågor, ges under den nu sjukt spridda hashtagen #pizzarat.

Vissa tweets är oklarare än andra. Så vem vet vad som egentligen händer. Kanske vet egentligen ingen varför pizza-råttan berör oss, får oss att tänka och engagera oss. Och kanske är det just det som är hela grejen.

Men oavsett så håller vi med Buzzfeed-journalisten Sara Yasins önskan om en fördjupande bok.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!