Som även kritiserats av Amnesty.
1 av 2
Som även kritiserats av Amnesty. - Foto: TT
Saudiarabiens kung Salman tillsammans med Francois Hollande.
2 av 2
Saudiarabiens kung Salman tillsammans med Francois Hollande. - Foto: TT

Anonymous till attack mot Saudiarabien

Attackerar regeringens webbsidor i protest mot avrättningen av Ali Mohammed al-Nimr.


Saudiarabien planerar att avrätta och korsfästa Ali Mohammed al-Nimr – för brott som han ska ha gjort när han var 16 eller 17 år gammal. Något som enligt Independent fått experter från FN och företrädare för människorättsorganisationer som Amnesty att rasa mot landet.

Independent skriver att Amnesty och Reprieve hävdar att al-Nimr torterades och tvingades skriva på ett falskt erkännande, för brott som han skulle ha begått under protesterna under den arabiska våren 2012.

Bild: TT

Nu finns det också fler som planerar att agera mot landet – nämligen det löst sammansatta hackernätverket Anonymous. Även här så är det Independent som rapporterar om att nätverket ska ha bestämt sig för att attackera saudiska regeringssidor som svar på den planerade avrättningen.

Bild: Youtube

Man skriver att ett gäng personer, som uppger sig representera Anonymous, ska ha skrivit på Youtube och Twitter att ett flertal hemsidor legat nere under flera timmar, bland annat justitiedepartementets hemsida.

Bild: TT

Independent bekräftar också att ett flertal saudiska webbsidor verkade ligga nere under söndagsmorgonen. I ett meddelande riktat till den saudiske kungen Salman skriver hacktivister, enligt Independent, att: "En oskyldig tonårspojke har dömts till döden i Saudiarabien och vi tänker inte vara se på. 13 domare har redan godkänt Ali Mohammed al-Nimrs dödstraff, vilket betyder att allt som återstår är att kung Salman måste godkänna det. Vi kan inte – och kommer inte – att låta detta ske".

Det är inte första gången som Anonymous riktar sina krafter mot internationella spelare. Tidigare har man bland annat gjort det tydligt att man tänker gå till attack mot terrornätverket IS och mot Israel.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lokförare skadad i tågkrock

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.