Så sörjer människor i sociala medier efter attackerna i Paris

Människor samlas för att sörja på sociala medier efter dåden i Paris. Flera bilder har blivit ordentligt delade och under hashtags uttrycks chock och sorg.


Under terrordåden i Paris har sociala medier blivit en samlingsplats för sörjande från hela världen.

LÄS MER: IS tar på sig attackerna i Paris

Hashtags som #Paris, #PrayForParis, #ParisAttacks, och #PorteOuvert används. Men även en bild med parisare som efter attacken mot Charlie Hebdo håller upp en skylt med budskapet Not Afraid har spridits flitigt.


Bild: Twitter

En annan bild som delats mycket är en bild på Eiffeltornet i ett fredsmärke. Bilden sades först komma från konstnären Banksy. Men det visade sig att det var den franska grafikern Jean Jullien som stod bakom konstverket, detta uppger danska MetroXpress.

LÄS MER: 11 saker vi vet om attackerna i Paris

LÄS MER: Polisen höjer beredskapen i Sverige efter attackerna i Paris

LÄS MER: BILDEXTRA: 36 bilder som visar de hemska händelserna i Paris

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.