Så sörjer människor i sociala medier efter attackerna i Paris

Människor samlas för att sörja på sociala medier efter dåden i Paris. Flera bilder har blivit ordentligt delade och under hashtags uttrycks chock och sorg.


Under terrordåden i Paris har sociala medier blivit en samlingsplats för sörjande från hela världen.

LÄS MER: IS tar på sig attackerna i Paris

Hashtags som #Paris, #PrayForParis, #ParisAttacks, och #PorteOuvert används. Men även en bild med parisare som efter attacken mot Charlie Hebdo håller upp en skylt med budskapet Not Afraid har spridits flitigt.


Bild: Twitter

En annan bild som delats mycket är en bild på Eiffeltornet i ett fredsmärke. Bilden sades först komma från konstnären Banksy. Men det visade sig att det var den franska grafikern Jean Jullien som stod bakom konstverket, detta uppger danska MetroXpress.

LÄS MER: 11 saker vi vet om attackerna i Paris

LÄS MER: Polisen höjer beredskapen i Sverige efter attackerna i Paris

LÄS MER: BILDEXTRA: 36 bilder som visar de hemska händelserna i Paris

/
/
Senaste nytt

Filippa, 20, skulle vara ensam på studenten – då ryckte hundratals främlingar in: "Otroligt tacksam"

Chattade med döda gängledare före mord på mamma

Foxtrottoppens mamma sköts ihjäl i sitt hem i Uppsala. Före och efter mordet pratade den utpekade skytten med två högt uppsatta rivaler i det splittrade nätverket. Fyra månader senare hade båda mördats utomlands.

Boven bakom magsjukedramat på skola hittad

En skola i Skövde kommun fick stänga under fredagen sedan nästan 100 personer – 80 elever och 14 lärare – drabbats av magsjuka. Efter provtagning och analys har nu boven identifierats: vinterkräksjuka, rapporterar P4 Skaraborg.

Klassiska bryggeriet hånar svenskarna – med ny ölsort

En ny öl landar snart på Systembolagets hyllor. Den nya ölen driver med svenskars engelskakunskaper, och i ett pressmeddelande skriver bryggeriet att "Sverige är ett litet land med stort självförtroende".

Na-kd smygändrar villkoren – så vilseleds kunderna

Klädjätten Na-kd har ändrat sin returpolicy i smyg. Nu riskerar många kunder att se sin chans till återbetalning brinna inne, medans företaget bara får mer pengar rätt ner i fickan.

Man misstänks ha mördats i lägenhet på Hisingen

En man i 35-årsåldern har gripits misstänkt för att ha mördat en medelålderns man på Hisingen i Göteborg.