Lördag 15 Maj
Stockholm

Facebook svarar på kritiken om "Safety Check" innan Paris

Safety Check har tidigare enbart införts vid naturkatastrofer, men ska utvecklas till att innefatta mänskliga katastrofer världen över.
1 av 3
Safety Check har tidigare enbart införts vid naturkatastrofer, men ska utvecklas till att innefatta mänskliga katastrofer världen över. Foto: Facebook
Mark Zuckerberg svarade på sin Facebooksida.
2 av 3
Mark Zuckerberg svarade på sin Facebooksida. Foto: Faksimil från Facebook
Facebooks grundare Mark Zuckerberg svarar på kritiken efter att Safety Check infördes efter dåden i Paris, men inte i Beirut innan.
3 av 3
Facebooks grundare Mark Zuckerberg svarar på kritiken efter att Safety Check infördes efter dåden i Paris, men inte i Beirut innan. Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX

Facebook anklagades för att göra skillnad mellan händelserna i Paris och Beirut. Nu svarar Mark Zuckerberg på kritiken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter terrordåden i Paris i fredags aktiverade Facebook en funktion vid namn Safety Check". Personer kunde då checka in för att visa att de var i säkerhet. Det dröjde inte länge innan kritiken kom fram då funktionen inte fanns när IS bombade i Beirut, Libanon dagen innan. 40 personer miste då livet i attentatet.

Nu har alltså Facebook svarat på kritiken via deras vd Mark Zuckerberg på hans egen Facebooksida. "Många har frågat varför vi startade Safety Check för Paris men inte för bombningarna i Beirut och på andra ställen. Tills igår var vår policy att endast aktivera Safety Check vid naturkatastrofer. Vi har nu ändrat på det och planerar att aktivera Safetycheck för fler mänskliga katastrofer i fortsättningen."

Funktionen skapades vid tsunamikatastrofen i Japan 2011 och håller på att utvecklas då den fått positiv feedback från användare uppger Facebooks säkerhetsteam.

Kommentera
Kopiera länk
Dela