Swefilmer är tillbaka

- 20/11/2015, 13:47 -
Streamingtjänsten Swefilmer tillbaka
1 av 3

Får se hur filmskaparna reagerar på Swefilmer och dess comeback.

Faksimil/TT Bild

Swefilmer är tillbaka med en ny look och domän
2 av 3

Så här ser Swefilmer ut nu som öppnat under en helt ny domän.

Faksimil

Swefilmer
3 av 3

Många filmskapare har velat skjuta ner streamingsajterna – så får se hur länge den håller.

Swefilmer.com

UPPDATERAD. Swefilmer stängdes ned i somras och har legat nere i cirka 100 dagar. Nu är sajten tillbaka igen och så här ser den ut. Men det verkar vara några andra som ligger bakom.

Streamingsajten Swefilmer har varit med om många turer i år.

Först stängdes sajten ned för gott. Det meddelade en av personerna bakom sajten i en Youtubefilm efter att polisen gjort ett tillslag mot hans hem

Månaderna gick och Swefilmer verkade vara helt borta. Men i veckan dök detta kryptiska inlägg upp på en sida som utger sig vara Swefilmer.

I inlägget påstås det att Swefilmer vaknat till liv på riktigt under en helt ny domän.

Och den som använt sajten innan kommer att känna igen sig. Men enligt en källa på streamingsajten Dreamfilm, som Nyheter24 pratat med, ska den här sajten inte ha med riktiga Swefilmer att göra. Personen på Dreamfilm uppger att det finns en rad kopior som drivs av utländska aktörer och som inte har med originalet att göra

Man kan ju undra hur det här kommer att mottas av svenska filmskapare som varit kritiska tidigare. En av dem som höjde ett varningens finger i somras var Johan Falks skapare Anders Nilsson. Nyheter24 har sökt honom för en kommentar.