Lite hemlisar om flyg.
1 av 3
Lite hemlisar om flyg. - Foto: NTB scanpix / TT
Avslöjas på Reddit.
2 av 3
Avslöjas på Reddit. - Foto: NTB scanpix / TT
Flera berättar om sina upplevelser.
3 av 3
Flera berättar om sina upplevelser. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Det här är vad flygbolagen aldrig berättar om att flyga – vågar du läsa?

Att sätta sig på ett plan och flyga iväg kan vara läskigt för många. Frågan är om det blir bättre eller sämre efter att ha läst det här?


Flyggrädd eller bara allmänt obekväm? Då kanske du ska sluta läsa här! För på delningssajten Reddit delar personer som jobbar, eller i alla fall utger sig för att jobba, med flyg med sig av diverse historier som för en nojig resenär kan framstå som hårresande.

En användare skriver: "Jag brukade jobba på ett lager som skickade olika prylar till flygbolag. Hörlurarna man får är inte nya, även om de ligger i en förpackning. De tas från flygningen, "rengörs" och packas sedan igen.

Att användaren satt ordet rengör inom citationstecken... finns nog en anledning till det.

Bildkälla

Och apropå renlighet. Det verkar inte vara superprio på vissa bolag.

"Vi städar planen då och då. Det beror helt på hur länge planet har varit ute. Ibland en eller två gånger i veckan, men vissa gånger kan ta ta en månad innan vi verkligen städar planet noggrant", skriver en annan Redditanvändare. Fresh!

Bildkälla

Går du på toaletten under flygningen? Då kanske du bör veta om att dörren kan öppnas, även om den är låst. Något som flera personer påstår på Reddit.

"Det finns en liten spak som är gömd i toalettskylten på dörren. Om den används öppnas dörren, låst som öppen". Gaaah. En användare skriver att man kan se kabinpersonalen använda spaken vid landning. Vi kommer hålla utkik!

En annan inte fullt så skrämmande, men ändå spännande, uppgift som kommer fram på Reddit är att piloterna serveras olika mat. På så vis vill man utesluta att båda piloterna drabbas av matförgiftning.


Bildkälla

Så, det var lite spännande uppgifter. Men i tråden har även lite tricks framkommit.

"Om du är trevlig mot personalen så kommer de ha överseende med att du reser med för mycket bagage", skriver en användare.

"Ju trevligare du är på flyget, desto bättre service får du. Slut på biff? Fråga snällt så får du en filé mignon från förstaklass", påstår en annan.

Ja, det handlar helt enkelt om lite vanlig vett och etikett. Så, nu vet du det!

/
/
/
/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att flyga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.