Hon fick en utskällning för att hon använde handikapptoaletten

- 15/01/2016, 13:24 -
1 av 3

2 av 3

3 av 3

Vilka ska egentligen få använda handikapptoaletten?

Fembarnsmamman Ingrid Kathrin Ingebristen skrev ett blogginlägg i augusti angående handikapptoaletter. Nu har inlägget fått stor spridning där ämnet debatterades.

Ingrid skrev om en händelse då hon använde en handikapptoalett – och fick en utskällning av en mamma som ville in samtidigt, rapporterar Nettavisen.

– I dag använde jag en toalett med en bild av en rullstol på. Jag använder inte rullstol, men jag hade behov av en toalett. När jag väl var där inne så stod det en mamma utanför med en barnvagn. Hon bankade på dörren flera gånger och sade att jag inte hade rätt att gå in där, för att jag inte hade behov av det, skriver hon i inlägget.

Ingrid har diabetes och behöver insulin för att äta sin mat. Hon injicerar sitt insulin via magen och var vid tillfället tvungen att byta hela insulinpumpen. Hon ville inte göra detta offentligt, därför valde hon en handikapptoalett, då de är större.


Nu har blogginlägget skapat stor debatt. Vilka ska egentligen få använda handikapptoaletterna?

En man skriver att toaletterna är till för handikappade, men inte reserverade för dem. En annan skriver att handikapp inte bara innebär funktionsnedsättning, utan det kan finnas andra orsaker till att man behöver tillgång till handikapptoaletterna.


Men inlägget möttes också av negativa reaktioner.

En skriver att handikapptoaletter ofta används av fnittrande tjejer och mobilanvändande, och att det är provocerande för dem som verkligen behöver toaletten. En annan påstår att man är oförskämd om man använder toaletten utan att ha funktionshinder eller behov av ett skötbord, enligt Nettavisen.

Tycker du hon har rätt till att använda handikapptoaletten?