Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
883
reaktioner idag

Han vill legalisera våldtäkt – nu håller han stormöte i Sverige

Mannen går under namnet Roosh V, och driver en välbesökt blogg samt en hemsida för ”heterosexuella, maskulina män”. Han är ökänd över hela världen för sin vidriga kvinnosyn – inte minst för sin idé om att våldtäkt borde vara lagligt.

Roosh V ordnar möte i Sverige.

Roosh V ordnar möte i Sverige.

Roosh V.

Här är Roosh V:s sjuka idéer om varför våldtäkt bör legaliseras.

Här är Roosh V:s sjuka idéer om varför våldtäkt bör legaliseras.

Daryush Valizadeh, som han egentligen heter.

Verkligen vidrigt.

Amerikanen Roosh V, 36, nöjer sig inte med att sprida sina vidriga åsikter på sin sajt "Return of Kings". Han anordnar också vad han kallar ”international meetup day” – en dag då män som delar hans kvinnohat kan samlas. Och ja, vad de egentligen ska göra när de samlas är rätt oklart.

Klart är emellertid att Stockholm är en av de platser där ett möte ska hållas på årets meetup – som infaller den 6 februari.

Så, vilka är egentligen välkomna på detta event?

Jo, heterosexuella män. Bara (duh).

Vad händer om någon skulle gå till mötet för att konfrontera dem?

Då hängs de ut.


Han uppmanar folk att filma de som ifrågasätter så han kan lägga upp dem på sin blogg så folk "kan slita dem i stycken".

Bildkälla

Låt oss ta en liten titt på vad Roosh V står för, shall we.

Bland annat har han en superidé för att förebygga våldtäkt: gör det lagligt!


Han skriver också att ”en kvinnas värde ligger i hennes fertilitet och skönhet”, medan en mans värde ligger i hans intellekt och charm.

Roosh V, eller Daryush Valizadeh som han egentligen heter, har planerat in dessa så kallade meetups på 165 platser världen över – och folk är inte direkt nöjda.

I Australien sprids en protestlista med syfte att stoppa Valizadehs planerade besök i landet. I skrivande stund har listan över 81 000 underskrifter.

På Facebook sprids en text som varnar tjejer för dessa mäns framfart.

Bildkälla: Facebook

Bildkälla


Skulle du vilja besöka hans möte?

Mer:

Här är de sjuka våldtäktsfantasierna om kvinnor på Flashback