Stockholm

Nakenyoga och kundvagnsrally arrangeras – men är det på riktigt?

Något udda events har dykt upp på sistone. Men är de på riktigt?


Läs mer

På senaste tiden har minst sagt lite originella event cirkulerat på Facebook. Vad sägs om grundkurs i att scrolla på internet, sängkvalsterrally eller nakenyoga på Centralbadet? Nyheter24 har också skrivit om det tidigare.

Bildkälla: Faksimil Facebook

Vissa av eventen arrangeras av Svenska event som egentligen inte menar allvar. Men många av deras event har fått stor spridning och till deras största event – nakenyoga på Centralbadet – har 1 500 personer tackat ja. Det lovas champagne, paljetter och en hemlig gäst som håller i passet.

Kommer någon dyka upp?

– Det beror på om någon spontan dyker upp, men nej dessa är bara skapade som skämt från en skämtsida för att vi inte kan vara sämre än norrmännen och danskarna i att skapa absurda event, säger en representant från Svenska event till Nyheter24.

Personal medvetna
Personalen vid Centralbadet är medvetna om evenemanget, men står varken bakom det eller vill kommentera det. En receptionist uttalar dock en viss nyfikenhet över vem som startat det.

Kundvagnsrally är det som står näst på tur i schemat. På fredag uppmanas villiga att ta sig till ICA supermarket i Hammarby sjöstad, Stockholm, för att greppa en kundvagn och tävla i att snabbast ta sig runt butiken med en kartong ägg. Ett liknande event finns också för Göteborg men från initiativtagarnas håll är det alltså inte på riktigt och de tar inget ansvar för om folk dyker upp.

– Vi kan inte ta ansvar för vad vuxna och läskunniga människor gör med sin fritid.

"Kommer inte dyka upp"
Thomas Widlund
, VD på ICA-butiken har hört om eventet.

– Vi tror inte att det kommer dyka upp några personer och vi står inte bakom det. Vi förbereder oss inte något speciellt för det här, säger han till Nyheter24.

Han vill inte lämna några ytterligare kommentarer.

Ett ”pyjamasparty på IKEA” den 28 maj är också Svenska events påhitt. Om någon spontant dyker upp återstår att se, men det kan sannerligen bli både konstigt – och kul.

Önskar du att det vore på riktigt?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.