Ministenr var på middag med högerextrema – nu möts han av kritik.
1 av 2
Ministenr var på middag med högerextrema – nu möts han av kritik. - Foto: Faksimil / trf.nu / TT
Till höger syns Ilhan Senturk, Grå vargarnas ordförande, och Barbaros Leylani, tidigare vice ordförande för Turkiska riksförbundet.
2 av 2
Till höger syns Ilhan Senturk, Grå vargarnas ordförande, och Barbaros Leylani, tidigare vice ordförande för Turkiska riksförbundet. - Foto: Faksimil / trf.nu / TT

Minister Mehmet Kaplan åt middag med högerextrema – nu möts han av hård kritik

Bostadsminister Mehmet Kaplan deltog i en middag med den högerextrema ledaren Ilhan Senturk. Nu möts han av kritik. "Han spelar dum" skriver Özz Nüjen.


Under torsdagen var Nyheter24 först med att avslöja att bostadsministern Mehmet Kaplan i somras var på samma middag som Ilhan Senturk, ledare för den turkiska nationalistiska och högerextremistiska organisationen Grå Vargarna, och Barbaros Leyani. Leyani tvingades nyligen att avgå från posten som vice ordförande för Turkiska riksförbundet efter ett hatiskt tal mot armenier.

– Som gäst på en tillställning kan jag inte kontrollera vilka andra som är närvarande utan det måste organisationen som arrangerar tillställningen ta ansvar för, sade Kaplan till Nyheter24 när han fick frågan om varför han deltog på middagen.

Nu möter ministern hård kritik i sociala medier.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!