Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den här framsidan visar allt vi tänker om tjejtidningar

- 21/04/2016, 22:46 -
Den här satirteckningen cirkulerar i sociala medier som kritik mot damtidningars utseendehets.
1 av 3

Den här satirteckningen cirkulerar i sociala medier som kritik mot damtidningars utseendehets.

Här är hela omslaget.
2 av 3

Här är hela omslaget.

Satir av damtidningar är inget nytt.
3 av 3

Satir av damtidningar är inget nytt.

En illustratör tröttnade på kvinnoförtrycket och gjorde den här satiren.

Alla är vi nog trötta på utseendehetsen som riktas mot kvinnor i media. Det ska satsas på karriär, träning, välmående och sex.

Någon annan som blev trött på detta har illustrerat en satir-framsida av magasinet Women’s Health som nu har spridit sig som en löpeld i sociala medier. Bara på Imgur har bilden setts miljontals gånger, skriver indy100.

Bilden gör parodi på magasin som riktas till kvinnor, där framsidorna fylls av rubriker om vikt, hälsa och utseende. På den illustrerade imaginära framsidan står det istället mer uppriktiga rubriker som: “Bygg ett sandslott runt hans kuk – och andra konstiga sextips du aldrig skulle göra för hans njutning” och “Även om du gör denna absurda träningen kommer du inte se ut sm henne på grund av Photoshop”.


Flera magasin försöker kommer ifrån kroppshetsen, men har dragits mer mot hur kvinnor ska göra män nöjda. Women’s Healths förlag svarade på kritiken till indy100.

“Women’s Health har alltid handlat om att vara den bästa versionen av dig själv. Oavsett din ålder, din form, dina gener är det [magasinet] inkluderande och vi erbjuder våra läsare vetenskapligt baserad, och experters uttalande, information för att ge dem möjligheten att att leva en hälsosam livsstil med verkliga metoder.

Vi är stolta över att aldrig använda Photoshop för att ändra storleken på kropparna. Musklerna man ser på bilderna är verkliga, och har tagit hårt arbete och dedikering. de förtjänar att hyllas. Och när det kommer till vårt sexinnehåll, så handlar det altid om att ge kvinnor makten att bestämma själva över sin sexuella tillfredställning.”

Vem som har gjort satir-framsidan är hittills okänt.