Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den stora tidningen blir hårt skolad om jämställdhet av 14-årig tjej

- 23/04/2016, 18:34
Det är faktiskt 2016, FT.
1 av 3

Det är faktiskt 2016, FT.

TT / GIPHY

Anna är smart.
2 av 3

Anna är smart.

Twitter

Dags att uppdatera policyn?
3 av 3

Dags att uppdatera policyn?

Ap

Det är faktiskt 2016.

The Financial Times ses ofta som en av världens största tidningar för ekonomi- och näringsjournalistik. Men helt koll på allt verkar de inte ha, rapporterar Independent.

I deras insänt-avdelning skrev 14-åriga Anna Schleiter Nielsen ett vasst meddelande om hur tidningen helt missat vad jämställdhet innebär, vilket publicerads på Twitter av PR-mannen Andrew Clarke:

På svenska:

"Eran framsida den 20 april hade rubriken "Millenial mums going gaga for organics spark J&J rethink". Med all säkerhet är det inte bara mammor som oroas över babyprodukter, men också pappor. De kan känna sig stötta av att inte bli nämnda. Det är 2016 och föräldraskap ses generellt som ett delat ansvarsområde. Det är ledsamt att ni trycker in stereotypen att det är kvinnans jobb att ta hand om barnen. Skulle jag kunna föreslå att ni uppdaterar er redaktionspolicy till modern tid?".

Oh, snap. Helt rätt.

Bildkälla

Läs också om 11 svenska douches som blir rejält dissade och förtjänar det eller om ordlistan som är extremt sexistiskt.