Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flygbolaget bryter mot reglerna – för att rädda djur från gigantiska branden

- 12/05/2016, 11:19
Det här är så fint gjort av flygbolagen.
1 av 3

Det här är så fint gjort av flygbolagen.

Twitter/Ryan Remiorz/The Canadian Press

Ett av husdjuren ombord på planet.
2 av 3

Ett av husdjuren ombord på planet.

Twitter

Eldsvådan var lika stor till yta som storstaden London när den var som störst.
3 av 3

Eldsvådan var lika stor till yta som storstaden London när den var som störst.

Ryan Remiorz/The Canadian Press

Branden i Kanada har tvingat många invånare att fly från Fort McMurray. Flygbolagen har nu bestämt sig för att bryta mot sina regler och ta med alla husdjuren ombord.

De flesta invånarna i Fort McMurray i delstaten Alberta i Kanada har tvingats fly från sina hem på grund av den stora skogsbranden. När eldsvådan var som störst täckte den lika stor yta som storstaden London.

Brandmännen som försöker få kontroll på branden har tidigare berättat att de flesta människorna har flytt men att de stött på husdjur som är kvar i staden.

Men som tur är har flygbolaget West Jet och Canadian North airlines bestämt sig för att bryta mot sina egna regler för att husdjuren ska kunna resa tillsammans med sina familjer.

– Det är ovanligt att tillåta husdjur i kabinen, men eftersom omständigheterna är som de är har vi lyckats tänja på reglerna för att få med dem, berättar en talesperson för Canadian North till Huffington Post.


Hur gulligt är inte det här?