Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Linda opererade bort lös hud efter att ha gått ner 78 kilo – här är resultatet

- 12/05/2016, 18:53 -

Linda Wallin, 34, gick från 130 till 52 kilo, helt utan hjälp men lämnades med överflödig hud. Nu har hon lagt upp bilder på sin kropp efter att ha opererat bort den.

För två veckor sedan lade sig Linda Wallin, 34, på operationsbordet. Hon hade då gjort en viktresa från 130 till 52 kilo, helt på naturlig väg, utan hjälp och utan att förändra sin kost.

Bildkälla

Den dramatiska viktminskningen har inneburit mycket positivt, men en av de negativa sakerna var all den överflödiga hud som blev kvar. Redan för fyra år sedan tog hon bort den överflödiga huden på magen, men nu var det dags att förändra även armarna och benen.

På bloggen Goingsmaller delar Linda med sig av hur hon lyckades med viktnedgången. I ett uppmärksammat inlägg berättar hon om operationen och hur smärtsamt det var, både innan och efter ingreppet.

Medicinska skäl

För Nyheter24 berättar hon att hon valde att fokusera på de medicinska skälen bakom att göra operationen.

– Det var jobbigt med all hud, jag fick skavsår på benen när det var varmt, och så gjorde det ont när jag sprang eftersom huden var så tung, säger hon.

Bildkälla

Hon hade också stora problem med att hennes kropp samlade på sig vätska.

– Om jag åt en påse chips en kväll kunde jag gå upp tre kilo på ett dygn, jag blev tvungen att äta vätskedrivande för att bli av med det. Min husläkare trodde att det kunde bero på att det inte fanns något tryck i min kropp eftersom huden var så slapp, berättar hon.

Bildkälla

Självkänsla

Men självfallet fanns det också estetiska skäl bakom operationen. Linda berättar att hon mådde dåligt över sitt utseende.

– När man är stor kan man förklara det för sig själv med att "det är såhär jag ser ut", men efter att jag gått ner så mycket kände jag mig ändå inte fin. Barn kunde fråga mig, “varför ser dina armar så konstiga ut?” och peka på huden på mina armar, och barn är ärliga så om de säger det kan man ju tänka att andra nog tänker så också, även om de inte säger något.

Bildkälla

Linda berättar att hon inte ville bära kjol när hon gick ut på grund av huden på benen. Och att det dessutom påverka hur hon kände runt sin egen kropp, framför allt i intima situationer med sin man Tomas.

– Jag sov alltid i hel pyjamas eftersom jag någonstans trodde att han kanske tyckte att jag var oattraktiv. Så det blev mycket "släck lampan, dra upp täcket" och så, säger hon.

Operationen

Nu har det gått två veckor efter operationen och Linda berättar att hon haft fruktansvärt ont. Första dagen var det så illa att hon satt inne på sjukhusrummet och grät hysteriskt, men vågade inte ringa på hjälp.

– Jag har alltid velat vara stark, sådan är jag bara, men till slut ringde en av mina vänner jag smsade med kliniken och sa åt dem att jag behövde hjälp, och då kom en sköterska direkt. Vilket var tur, skriver hon på bloggen.

Bildkälla

På bloggen publicerade hon också bilder på ärren direkt efter operationen och delar med sig av sin operationsberättelse.

Bildkälla

Positiv inför framtiden

De första dagarna hemma gick Linda upp hela 12 kilo i bara vätskeansamlingar i kroppen.

– Jag låg i soffan som en liten korv, säger hon.

Nu har svullnaden gå ner men Linda går fortfarande på ett schema av både Ipren och Alvedon var åttonde timme och har ont när hon rör sig.

Bildkälla

Bildkälla

Men trots det är hon glad och positiv.

– Jag ser fram emot att kunna gå i shorts och linne utan att vara medveten om min kropp. Och jag kan redan ana att armarna kommer bli jättefina, jag kommer äntligen kunna se mina muskler, säger hon.

Linda vill genom bloggen och inlägget nå ut till så många andra som möjligt som är i den situation hon var i tidigare.

– Jag vill inspirera andra och visa att man kan göra den här typen av förändring utan att begränsa sitt liv bara man bestämmer sig.

En annan kvinna som ville inspirera andra efter sin viktnedgång är Julia Kozerski som visar upp sin kropp utan att skämmas.