1 av 2
Det verkar dock som att själva syftet med skylten är att just uppröra. En sökning på nätet efter begravningsbyrån leder en nämligen till följande text.
2 av 2
Det verkar dock som att själva syftet med skylten är att just uppröra. En sökning på nätet efter begravningsbyrån leder en nämligen till följande text. - Foto: Skärmdump från wathanfuneral.com

Begravningsbyråns osmakliga skylt – uppmanar till att smsa vid ratten

Här uppmuntrar en begravningsbyrå folk att sms:a medan de kör bil. Men det är något som inte stämmer.


En skylt från en begravningsbyrå i Toronto har fått många att bli upprörda. På skylten står den osmakliga texten "Text and drive" som till synes uppmanar folk att sms:a medan de kör.

Det verkar dock som att själva syftet med skylten är att just uppröra. En sökning på nätet efter begravningsbyrån leder en nämligen till följande text.

"Om du hittat hit, har du antagligen sett vår 'Text and Drive'-skylt. Och om det stämmer, sökte du förmodligen upp denna webbplats för att berätta hur hemska människor vi är som gör en sådan annons. Och du har rätt.

Det vore hemskt om en begravningsbyrå gjorde så. Men vi är inte en begravningsbyrå.

Vi försöker bara att få kanadensare att sluta sms:a och köra, något som beräknas döda fler människor i Ontario i år än rattfylleri."

Bildkälla: Skärmdump från wathanfuneral.com

Det är ingen riktig begravningsbyrå med andra ord, utan snarare en smart pr-kampanj som har som syfte att öka trafiksäkerheten. Ett problem kan dock vara att skylten som sådan kan störa bilförare, skriver Adweek.

Bildkälla: Youtube

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du körkort?
Tack för din röst!