1 av 2
Det verkar dock som att själva syftet med skylten är att just uppröra. En sökning på nätet efter begravningsbyrån leder en nämligen till följande text.
2 av 2
Det verkar dock som att själva syftet med skylten är att just uppröra. En sökning på nätet efter begravningsbyrån leder en nämligen till följande text. - Foto: Skärmdump från wathanfuneral.com

Begravningsbyråns osmakliga skylt – uppmanar till att smsa vid ratten

Här uppmuntrar en begravningsbyrå folk att sms:a medan de kör bil. Men det är något som inte stämmer.


En skylt från en begravningsbyrå i Toronto har fått många att bli upprörda. På skylten står den osmakliga texten "Text and drive" som till synes uppmanar folk att sms:a medan de kör.

Det verkar dock som att själva syftet med skylten är att just uppröra. En sökning på nätet efter begravningsbyrån leder en nämligen till följande text.

"Om du hittat hit, har du antagligen sett vår 'Text and Drive'-skylt. Och om det stämmer, sökte du förmodligen upp denna webbplats för att berätta hur hemska människor vi är som gör en sådan annons. Och du har rätt.

Det vore hemskt om en begravningsbyrå gjorde så. Men vi är inte en begravningsbyrå.

Vi försöker bara att få kanadensare att sluta sms:a och köra, något som beräknas döda fler människor i Ontario i år än rattfylleri."

Bildkälla: Skärmdump från wathanfuneral.com

Det är ingen riktig begravningsbyrå med andra ord, utan snarare en smart pr-kampanj som har som syfte att öka trafiksäkerheten. Ett problem kan dock vara att skylten som sådan kan störa bilförare, skriver Adweek.

Bildkälla: Youtube

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du körkort?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.