Torsdag 28 Okt
Stockholm

Ytterligare en ny kroppstrend är här – men hur rimlig är den egentligen?

Så var det dags igen. Ytterligare en trend som bara skapar ångest.
1 av 2
Så var det dags igen. Ytterligare en trend som bara skapar ångest. Foto: Instagram / montage
Vältränade kroppar i all ära, det är givetvis inte tjejerna på bilderna som det är något som helst fel på, utan trenden i sig.
2 av 2
Vältränade kroppar i all ära, det är givetvis inte tjejerna på bilderna som det är något som helst fel på, utan trenden i sig. Foto: Instagram / montage

Det ena ouppnåeliga idealet efter det andra avlöser varandra. Det här är den senaste i raden som får oss känna oss odugliga helt i onödan.

Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om vansinniga påhitt som den kinesiska sedeltrenden, papperstrenden, iPhone-utmaningen, thigh brows och det ökända thigh gap.

Ständigt kommer det nya märkliga kroppsideal och trender som vi alla förväntas kunna uppnå. Och om vi inte gör det, så finns det givetvis produkter och företag som ska hjälpa oss på vägen. Allt för marknaden som gynnas av framför allt kvinnors egna kroppsförakt.

Alla dessa trender som kommer och går är bara nya sätt att få oss att känna att vi inte duger, oavsett kön. Nu har ytterligare ett idiotiskt påhitt dykt upp i sociala medier.

Det rör sig om något som går under benämningen "ab crack".

Bildkälla

Det är helt enkelt den lodräta linje som kan uppstå mitt på magen mellan magrutorna om en har väldigt lite kroppsfett och en lika vältränad mage. Och de "rätta" genetiska förutsättningarna.


På exempelvis Instagram möts vi av vältränade kroppar som ska få oss att plötsligt vilja ha detta lilla streck på magen för att känna att vi duger.

Men innan du börjar stressa upp dig över ytterligare en sak som hindrar dig från att njuta av din kropp precis som den är, så bör du vara väldigt uppmärksam nu.

Det är faktiskt inte möjligt för alla – eller ens många – att få en platt mage. Magmusklerna ser nämligen olika ut på olika människor och vissa personer har helt enkelt inte genetiska förutsättningar att uppnå den här typen av orimligt ideal.

Ålder, genetik och kön påverkar allt från storlek, form och utseende på dina magrutor, enligt Mathias Zachau i Iron Man Magazine.

Så ta det lugnt nu, oavsett om du har en ab crack eller ej. Chilla och fokusera på att din kropp bara är just det – en kropp.

Den är bra att hålla frisk och stark i den utsträckning du själv känner att du orkar med och mår bra av. Allt annat är bara trams.

Bildkälla

Här kan du läsa om designstudenten som skapade ett "thigh gap-smycke", men av en helt annan anledning än du tror. Läs också om modellen som krossade skönhetsidealet när folk klagade över hennes celluliter.

Tänker du också börja njuta av din kropp från och med nu?
Tack för din röst!
Kommentera (19)
Kopiera länk
Dela