Ariana har genomgått 60 operationer för att linda symtomen av sjukdomen.
Ariana har genomgått 60 operationer för att linda symtomen av sjukdomen. - Foto: Faceboook

Ariana lider av obotlig sjukdom – ena benet tre gånger större än det andra

Studenten Arianna Faro, 25, har aldrig haft sex och hon minns inte en enda dag då hon inte haft ont. Anledningen är att hon lider av en obotlig sjukdom.


Ariana Faro är en amerikansk psykologistudent som är precis som andra unga människor. Hon tycker om att vara med vänner och skratta. Men det som skiljer Ariana från andra är att hon lider av en mystisk sjukdom som får hennes ben att bli tre gånger så stort som det andra, skriver Daily Mail.

Sjukdomen, som heter Klippel-Trénaunay-syndrom, är mycket ovanlig men är inte genetisk och läkare har ingen aning om vad orsakar tillståndet. Sjukdomen orsakar abnormal svullnad av kroppens mjuka vävnader och i viss utsträckning även skelett, röda födelsemärken kallade portvinsfläckar, hudexem samt kärlmissbildningar.


För 25-åriga Ariana, som diagnosticerades vid födseln, är sjukdomen begränsad till hennes fötter, ena ben, skinka och underliv. Hon får allt sämre rörelseförmåga vartefter tiden går. I dag behöver hon en rullstol för att röra sig längre sträckor. Ariana minns inte en enda dag i sitt liv då hon inte haft ont.

Hon har genomgått 60 operationer redan. Men hon fortsätter trots det vara otroligt positiv.

– De här sakerna är menade som test för oss. Jag har kämpat under lång tid men jag vet också att jag är stark och modig. Från midjan och uppåt är jag som vem som helst. Men från midjan och neråt är det annorlunda.


Psykologistudenten har inte låtit sjukdomen bryta ner hennes självförtroende, utan hon accepterar sig själv som hon är. Hon har till och med valt att dokumentera sitt liv med sjukdomen på Facebook och Instagram under namnet "One limp at a time".

Där har hon publicerat grafiska bilder på sjukdomens symtom, vilket för många kan vara stötande.

– Jag vet att vissa kommer finna dem chockerande, men det är så verkligheten ser ut med den här sjukdomen och jag har absolut ingenting att skämmas över, säger Adriana.


Sjukdomen har flera gånger gett Ariana blodproppar och hon får ofta smärtsamma infektioner i huden. När hon har dessa infektioner drabbas hon också av influensaliknande symptom.

– Jag har antagligen varit med om 20 nära döden upplevelser, berättar hon.


Eftersom sjukdomen är så ovanlig och dessutom påverkar alla människor så olika finns ännu inget botemedel, så Adriana säger att det helt enkelt är något hon lärt sig att leva med.

Ariana har aldrig haft sex men dejtar nu en man sedan en tid tillbaka. Han känner till hennes sjukdom men det verkar inte vara ett problem för honom.

– Vi tar relationen väldigt långsamt, säger Ariana till Daily Mail.

I bildspelet ovan kan du se fler bilder på Ariana. OBS! Mycket grafiska bilder.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Sofie vars p-piller gjorde hennes liv till en mardröm och om att den nya monsterfästningen nu finns i Sverige – och den sprider en dödlig sjukdom.

/
Ben
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.