Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nivea har byggt en fiskmåsrobot – som bajsar solkräm på strandbesökare

- 17/07/2016, 22:59
Nivea har byggt en fiskmås som kan bajsa solkräm.
1 av 3

Nivea har byggt en fiskmås som kan bajsa solkräm.

Faksimil YouTube

De byggde faktiskt en helt fungerande robotfågel.
2 av 3

De byggde faktiskt en helt fungerande robotfågel.

Faksimil YouTube

Men dess syfte känns allt annat än fräscht.
3 av 3

Men dess syfte känns allt annat än fräscht.

Faksimil YouTube

Det var inför en reklamfilm som Nivea kom på att en fiskmås som bajsade solkräm kändes som en bra idé. Men allmänheten tyckte lite annorlunda.

På sommaren blir antalet besök på stranden ofta fler än under andra säsonger. Men då är det också viktigt att skydda sig mot solen. De flesta brukar välja att smörja in sig med händerna, andra gillar an spray, vissa föredrar att bara sitta i skuggan.

Men nu kan du öka listan av alternativ med en solkrämsbajsande robotfiskmås istället tack vare Nivea. Hurra!

Någon tyckte alltså att detta var en så bra idé att de valde att skicka in den till Cannes Lions, en festival som bedömer och prissätter reklamfilmer, skriver The Daily Dot.

I kampanjen, som är döpt till "Care from the Air", syns en majestätisk robotfiskmås flyga över en strand samtidigt som en bajsar på barn som behöver mer solskydd.

Och även fast barnen i reklamfilmen verkar tycka det är roligt att få solkrämsbajs på sig tyckte domarna på Cannes Lions att reklamfilmen var otroligt löjlig.

En av domarna sade på en presskonferens att han tror att det vore bra om Nivea "slog sig samman med den nationella stiftelsen för blinda, eftersom de som får solkräm i ögat kommer behöva få specialist sjukvård."

Det som dock är fascinerande, och lite coolt ändå, är att Nivea faktiskt byggde en fullt fungerande fiskmås inför reklamfilmen, vilket de också visar i den, skriver The Daily Dot.

Du kan se filmen med all sin finess i spelaren här under.


Tycker du det här är en bra idé?