Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dottern fick ett utbrott i affären – sedan kom polisen till deras hus

- 21/07/2016, 18:22 -
Allt som Cerys Lily ville ha var en lunchbox med Dory på.
1 av 5

Allt som Cerys Lily ville ha var en lunchbox med Dory på.

Privat

Dottern fick en lunchbox av lokala polisen.
2 av 5

Dottern fick en lunchbox av lokala polisen.

Privat

Robert skrev ett hyllat Facebook-inlägg.
3 av 5

Robert skrev ett hyllat Facebook-inlägg.

Privat

Hon är lycklig.
4 av 5

Hon är lycklig.

Privat

Och poliserna hyllas.
5 av 5

Och poliserna hyllas.

Privat

Historien handlar om en besvikelse över en lunchbox som förvandlades till en fantastisk historia om generositet och förståelse.

En lunchbox med klassiska Pixar-figurern Dory från senaste filmen "Hitta Dory" var allt 8-årige Cerys Lily ville ha. Tyvärr hade inte just den varan börjat säljas i butiken i södra Wales ännu – och då kunde inte flickan som också lever med autism hålla tillbaks frustrationen.

Hon började att skrika och gråta. Hennes pappa Robert Davies, 41, fick leda henne till bilen för att försöka lugna ner henne. Robert är hemma på heltid med sin dotter och kort därefter knackade polisen på dörren efter att ett anonymt samtal kommit in där någon trott att han satte sin dotter i bilen mot hennes vilja.

Missförståndet reddes snabbt ut och polisen lämnade platsen. Men till Roberts stora förvåning kom de tillbaks nästa dag – med lunchboxen som Cerys Lily så gärna ville ha.

– Det var överväldigande och min dotter kunde heller inte tro på det. Hon bara viskade fram "tack". Jag tror hon var lika tagen som jag, säger Robert Davies till Daily Mail.

Nu vill Robert skicka ett stort tack till poliskonstaplarna Steven Bowen och Leigh Francis. På Facebook skrev pappan ett långt och starkt meddelande som tack. Ett inlägg som delats nästan 5 000 gånger.


Rober tillägger om sin dotter:

– Hon kan visserligen bli arg ibland och då får man leda henne iväg ett tag. Att hon lever med autism betyder det att hon ibland inte ser livet på samma sätt som alla andra. Det finns så många fina människor där ute som bryr sig om att förstå människor som tänker annorlunda. Tack, säger han till Daily Mail.

En av konstaplarna förklarade också att hans brorsdotter har Aspergers och var därför "extra förstående".


På flera bilder syns dottern och hennes stora leende när hon äntligen fick sin Dory-lunchbox.