Ted övergavs när han bara var några timmar gammal. Men nu ska han få träffa sin biologiska familj.
Ted övergavs när han bara var några timmar gammal. Men nu ska han få träffa sin biologiska familj. - Foto: Facebook/TT

Ted hittades under en buske som nyfödd – 68 år senare återförenas han med sin familj

Ted Cashen hittades i ett buskage bara en timme gammal. Nu har han fått återförenas med sin biologiska familj – nästan 70 år senare.


En kvinna som var ute och gick en gråmulen dag i Ohio 1948 trodde hon hörde en kattunges desperata jamanden från ett buskage, men det var i själva verket en bebis som låg övergiven på den nollgradiga marken.

Den lille bebisen fick namnet Ted Chasen och adopterades av ett barnlöst par där han växte upp som enda barnet.

Men nu, efter nästan 70 år, gör sig Ted redo för att återförenas med sin biologiska familj. Något som hade visat sig inte vara så svårt. Det krävdes bara ett DNA-test och en Facebook-grupp.

Teds fru Marueen hittade en dag Facebook-gruppen Search Squad som hjälper människor att hitta avlägsna släktingar och familj. Via Facebook-gruppen blev Ted rekommenderad att söka hjälp från en DNA detektiv för att komma vidare i sitt sökande.

Detektiven lyckades luska fram att det troligen var så att Teds mamma och pappa separerat strax efter andra världskrigets slut. Han fick sedan veta att han dessutom inte var enda barnet då hans pappa fick fyra nya barn med en annan kvinna.

Med den informationen kunde Ted sedan skicka ut DNA-kits till potentiella släktingar. Och om han fick svar. Han fick nämligen veta att han har över 104 släktingar runt om i hela USA.

Så nu kan Ted glädje sig inför sitt första möte med de släktingar som delar hans gener, efter nästan 70 år ifrån varandra.

Metro UK har tidigare skrivit om Teds fantastiska historia.

Nyheter24 har tidigare skrivit om det här paret som fick med sig fel barn hem från BB.

/
DNA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du kontakt med dina släktingar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.