Janiyah mötte en man som satt på gatan och grät.
1 av 3
Janiyah mötte en man som satt på gatan och grät. - Foto: Kenyatta Lewis/ Facebook
När hon fick veta att han inte hade något hem så gjorde hon det här fina.
2 av 3
När hon fick veta att han inte hade något hem så gjorde hon det här fina. - Foto: Kenyatta Lewis/ Facebook
Hennes osjälviska handling inspirerar oss alla.
3 av 3
Hennes osjälviska handling inspirerar oss alla. - Foto: Kenyatta Lewis/ Facebook

Mannen hade förlorat allt – då gjorde Janiyah, 6, något fantastiskt

Den sexåriga flickan frågade varför mannen satt på gatan och grät. Hennes osjälviska handling sen inspirerar människor världen över.


Barn som vistas i stadsmiljö möts ständigt av utsatta människor på gatorna. Det är en del av deras vardag. Samtidigt ser de hur de vuxna omkring dem väljer att inte se eller tilltala de allra mest utblottade.

En av de barn som faktiskt valde att inte följa många vuxnas exempel var sexåriga Janiyah Lewis från Norfolk, Virginia i USA.

Hon var nyligen ute på shoppingrunda med sin mamma Kenyatta, 23, när hon mötte en man som satt på gatan och grät. Janiyah sa till sin mamma att han nog var hungrig och varm i hettan.

Utan att tveka gick sexåringen fram till mannen och sa:

– Hej! Var glad, det är en fin dag och det regnar inte. Men du kanske är varm? Och gatan är smutsig, varför går du inte hem?

Mannen förklarade att han inte hade något hem, men att det var okej. Varpå Janiyah tittar på honom helt förkrossad och säger att hon förstår att han är hemlös och att han inte har någon kyl då.

Sen stoppar hon ner handen i sin lilla handväska, tar upp några dollar och en dricka ur den och lämnar över till honom.

– Snälla gå och ät nu, det skulle göra mig glad. Jag tycker om McDonald's, du borde gå dit, sa den lilla välgöraren Janiyah sen.

Bildkälla: Facebook

Mannen sken upp som en sol. I samma veva dök flera andra personer upp och gav honom pengar. Janiyah och hennes mamma stannade kvar en stund och pratade med mannen, som berättade att han hade förlorat både sitt hem och sin fru i en brand och att han inte hade någonting kvar.

Kenyetta skrev om det rörande mötet i ett Facebookinlägg som snabbt fick spridning. Det har nu delats vidare nästan 200 000 gånger.

Avslutningsvis skriver Kenyetta att hon blir så varm i hjärtat av hur hennes dotter föregick med gott exempel och att vi alla har mycket att lära av barn – som verkligen ser sina medmänniskor.

Här kan du läsa om det hjärtvärmande som en flykting från Syrien gjorde när han hittade en miljon kronor. Missa inte heller att läsa om restaurangägaren från Stockholm som gjorde det här fina för en hemlös man.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde fler vuxna följa Janiyahs exempel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.